Site icon Lykten

Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere – bedt om å tie stille av med-aktivister

(Foto: Google Maps).

En ung, kvinnelig aktivist for gruppen «åpne grenser», som jobber i en flyktningleir ved den fransk-italienske grensen, har forholdt seg stille om en gjengvoldtekt hun ble utsatt for av sudanske immigranter.

Voldtekten skal ha funnet sted for over en måned siden, men ble kjent først nå, fordi «de andre ba meg ikke si noe om det.» Kollegaer av henne skal ha sagt at overgrepet ville motvirke deres kamp for en grenseløs verden.

Hjelp ble til voldtekt

Den kvinnelige aktivisten skal ha viet en måned av sitt liv til å hjelpe migranter i Europa.

Gruppen hennes var stasjonert mellom Italia og Frankrike i Ponte San Ludovico i Ventimiglia, da overgrepet skal ha skjedd. De lokale avisene La Stampa og Il Secolo XIX, samt riksavisen Corriere Della Serra har skrevet om saken.

Det var en lørdagskveld at kvinnen skal ha blitt fanget av sudanske asylsøkere i et dusjanlegg satt opp like i nærheten av nevnte leir.

De afrikanske mennene skal ha voldtatt henne i dusjanlegget og hennes rop om hjelp skal ikke ha blitt hørt på grunn av høy musikk i forbindelse med en fest som pågikk i nærheten.

Les også: Flyktninger voldtok og drepte pensjonert ektepar i Spania

Kunne ødelegge for den utopiske drømmen

La Stampa melder om at kvinnen ville ha rapportert om det grusomme overgrepet, hvis det ikke hadde vært for hennes venstreorienterte aktivister, som var redde for at hendelsen skulle bli kjent. De overbeviste henne at hvis sannheten kom ut, så ville det kunne skade deres utopiske drøm om ‘en verden uten grenser’.

Men avisen Corriere Della Serra melder at noen av hennes tidligere venner og aktivister beskylder kvinnen for å rapportere om denne voldtekten som hevn, fordi hennes gruppe ble trukket ut av leiren etter en annen hendelse.

Tidligere problemer

Byen Ventimiglia har vært et brennpunkt i den pågående flyktningkrisen. Den 30. september ble 50 migranter og 20 aktivister fjernet fra en ulovlig leir der. Migrantene skal ha brukt strøm og vann, uten å kunne betale for det, i følge en talsmann for politiet.

«Åpen-grense»-aktivistene skal ha organisert protesten, hvor 250 migranter gjennomførte sivil ulydighet ved strandlinjen.

Les også: Flyktningbarn pågrepne for gjengvoldtekt i Sverige

Voldtektstiltale mot sudaneser

Dette er ikke den eneste historien den siste tiden hvor sudanesere er innblandet i voldtekter i Europa.

Den britiske avisen Nottingham Post kan melde om en asylsøker fra Sudan, Osman Suliman (20), som den 5. oktober sto tiltalt i retten for voldtekt. Voldtekten skal ha funnet sted den 26. september.

Suliman, har vært i Storbritannia i fem måneder, men har allerede rukket å bli siktet for en svært grov forbrytelse.

Relatert:

Exit mobile version