Site icon Lykten

Lisa Holm (17) funnet død – tre utenlandske borgere pågrepet

D
FUNNET DREPT: 17-årige Lisa Holm har blitt funnet drept. Tre utenlandske statsborgere har blitt anholdt av svensk politi. (Foto: politiet).

OPPDATERT NEDERST. Opplysningen kommer fra politiet som holdt en kort pressekonferanse rett før klokken halv ett i natt, ikke langt fra plassen den unge jenta ble funnet.

– Politiet har under kvelden funnet en død person og vi bedømmer at det med den største sannsynlighet er Lisa Holm, sa politiets pressetalsmann, Jenny Widen, under pressekonferansen.

– Hun har blitt funnet i det tidligere aktuelle søkeområdet, fortsatte hun.

Widen oppga også at tre utenlandske personer som tidligere var blitt pågrepet, fortsatt satt i avhør. De tre er to menn og en kvinne, samtlige utenlandske gjestearbeidere. De skal ha enten litauisk eller polsk bakgrunn.

To av dem er mistenkt for mord og den tredje for å ha skjult en forbryter. De skal under arrestasjonen ha virket motvillige å følge med politiet og måtte tvinges inn i politibilen. Dette skal ha skjedd rundt klokken 22 på fredag kveld.

VAR PÅ JOBB: 17-åringen var ferdig på jobb på kafeen og var på vei hjem når hun ble bortført og drept. Mopeden hennes ble funnet med nøkkelen i tenningen.

Ifølge vitner ble de tidligere på kvelden ført bort i håndjern fra Blombergs säteri, noen hundre meter fra plassen der Lisa forsvant. De pågrepne er et par i 30-årene, samt ytterligere en mann, ifølge P4 Skaraborg.

Politiet sprerret av og gjennomsøkte flere bygninger i forbindelse med at personene ble tatt inn til avhør, blant annet en gård som tilhører Blombergs säteri. Politiet vil ikke fortelle om kroppen ble funnet der, men bekrefter bare at det skjedde i søkeområdet i Blomberg.

SØKEOMRÅDE: Mange hundre mennesker, både fra politiet og frivillige organisasjoner, var med på søkearbeidet etter Lisa Holm. Hun skal ha blitt funnet i nærheten av en gård som tilhører Blombergs säteri. (Google maps).

Politiet kommenterer heller ikke hvor lenge personen har vært død eller om det fantes skader på kroppen, men regner med å kunne gi utfyllende informasjon midt på dagen på lørdag.

Lisa Holm forsvant rundt 18.30-tiden på søndag, mens hun var på jobb på Stugknuten. Alt tyder på at hun ble bortført mot sin vilje. Politiet skal ha funnet en hanske og en mobiltelefon i området der jenta forsvant.

Det siste man hørte fra Lisa var en sms som hun hadde sendt til sin far rundt 18-tiden på søndag, da hun fortalte at hun hadde stengt kafeen og skulle reise hjem på mopeden sin. Hun kom imidlertid aldri hjem og ved 22-tiden ble foreldrene urolige og kontaktet politiet. Når politiet ankom kafeen fant de mopeden med nøklene i tenningslåsen.

Flere hundre personer søkte etter den 17-årige jenta. Også frivillige organisasjoner med hunder ble med i letingen.

Nå er altså kroppen til jenta funnet og tre personer innbrakt i arrest av politiet.

OPPDATERT:

TO LITAUISKE BRØDRE: Her er de to litauiske brødrene, henholdsvis 31 og 35 år gamle, som er arrestert i forbindelse med drapet på 17-årige Lisa Holm. (Foto: Facebook).
UTE PÅ TUR: Et bilde til fra brødrenes Facebook-profiler.

Relatert:

– Asylinnvandrer mishandlet og urinerte på 7 år gammel jente

Jozephine ble uprovosert sparket ned av ukjente menn

– Det brutale drapet på Elin Krantz

– Eldre ektepar slått helseløse på gaten

– 12-åring på vei til bursdagsfest banket opp av innvandrere

– Svensk jente gjengvoldtatt med pistol i munnen av innvandrere

Exit mobile version