Site icon Lykten

Mor lot «mindreårige» asylsøkere flytte inn i huset – datteren ble sexmisbrukt

Det var i fjor sommer at trebarnsmoren fra Höör i Skåne åpnet hjemmet sitt for to enslige mindreårige asylsøkere fra Eritrea. Det var hvert fall det hun trodde.

Datteren på ti år måtte sove på rommet til moren sin, da de to eritreiske asylsøkerne fikk rommet hennes.

Sent på kvelden den 18. august i fjor våknet hun av at noen klemte henne hardt på brystet. Det var den eritreiske asylsøkeren Isak, som ifølge asylsøknaden fyller 16 om noen uker, som tafset på henne.

HÖÖR: Det lille tettstedet Höör ligger i Skåne og har 7.865 innbyggere. Nå rystes det lille samfunnet av at en 10 år gammel jente skal ha blitt seksuelt antastet av en såkalt mindreårig asylsøker som har fått bo hjemme hos en familie.

Turte ikke fortelle

Den 10 år gamle jenta hadde vondt i brystet etter overgrepet og hun var redd for å fortelle noen hva hun hadde blitt utsatt for. Samtidig var hun også redd for asylsøkeren som moren hadde latt sove på hennes eget rom, noe som hun i utgangspunktet ikke ønsket. Hun var også redd for at moren kunne få problemer hvis det kom fram hva Isak hadde gjort.

Den lille jenta turte ikke prate med eller se Isak i øynene. «Han så ekkelt på henne og hun ville ikke at han skulle gjøre det igjen. Hun tenkte mye og var redd», står det i tingrettens dom.

Hun fortalte det etterhvert til en venninne og Isak ble til slutt tatt inn til avhør av politiet

10+7+2=15

Isak hevder selv han er femten år gammel. Til Lund tingrett fortalte han at han begynte på skolen i Eritrea da han var ti år gammel, at han gikk på skolen i syv år og at han sluttet på skolen for to år siden. I følge han selv blir det femten år.

Tingretten mener at matematikken er litt merkelig og «ikke kan stemme». På tross av det så stiltes det ikke spørsmål rundt Isaks alder og tingretten dømte eritreeren som en femtenåring.

– Etterforskningen av saken har ikke gitt tingretten noen holdepunkter til å stille spørsmål ved opplysningen, skriver tingretten.

Emma gråter og er lei seg

Tiårige Emma sin storebror sier han aldri har sett sin lillesøster være så lei seg før. Når hun fortalte hva som hadde skjedd med henne, så ga hun ham en klem og gråt og turte ikke å røre seg før den eritreiske asylsøkeren hadde forlatt deres hjem.

– Hun er en sterk jente som ikke gråter ofte, sier han.

Skal gå i terapi

På fredag ble Isak dømt til ungdomsstraff for seksuelle overgrep. Han skal nå få muligheten til å gå til samtaleterapi for å bearbeide det overgrepet han utsatte tiåringen for.

Ifølge dommen skal han «reflektere over offerets opplevelser av Isaks handlinger, lære seg å styre sine impulser, utvikle konsekvenstenking og bearbeide eventuelle tidligere opplevelser i livet».

Den eritreiske asylsøkeren blir ikke utvist fra Sverige.

Exit mobile version