Site icon Lykten

Massiv seier for Viktor Orbán i det ungarske valget

Victor Orban. (Foto: miniszterelnok.hu)

Innenfor søndagens parlamentsvalg i Ungarn spåddes den uhellige sekspartialliansen med hele det politiske spekteret å ha en sjanse å vinne valget mot Orbans nasjonalkonservative parti.

Men etter at en stor del av stemmene (91 prosent) har blitt telt opp så gikk det motsatt vei. Ungarske velgere har heller gitt partiet ennå flere stemmer enn ved siste regjeringsvalg, hele 53.5 prosent.

Sekspartialliansens felles talsperson, Péter Márki-Zay, signaliserte i forbindelse med sin egen stemme på søndag at han ikke ville akseptere valgresultatet, hvis ikke alliansen vant.

Les også: Ungarns familievennlige politikk virker: 9.4 prosents økning i fødsler

Et sørgelig skue kunne observeres under sekspartialliansens valgvake, tomme lokaler med plakater og søppel kastet på gulvet.

Regjeringen Fidesz/KNDP beholder i følge de til nå opptalte stemmene enda en mandatperiode og den 2/3-dels majoriteten i parlamentet man har hatt siden 2014.

Samtidig gjør sekspartialliansen et betydelig dårligere valg enn det visse opinionsundersøkelser har påstått.

Valgdeltakelsen har vært på over 70 prosent – et høyt tall for et ungarsk valg. 200 internasjonale valgobservatører har overvåket valget uten å ha noen kritikk å rapportere.

Les også: UNGARN: Vi kommer aldri til å akseptere ulovlig innvandring fra den tredje verden

Orban holdt nylig en tale under uavhengighetsfeiringen den 15. mars. (Foto: miniszterelnok.hu)

Derimot har Ungarn vært utsatt for en hard valgpåvirkning fra Vesten, inkludert sanksjoner fra EU mot regjeringen med det mål å få Orban bort fra makten. Det ser imidlertid ut til at det heller har hatt en motsatt effekt og fått det ungarske folket til å støtte opp om landets rett til nasjonal selvbestemmelse.

Da Orban gikk opp på scenen i hovedstaden Budapest for å ta imot folkets jubel, var det også Brussels utpressing og forsøk på å undergrave det ungarske demokratiet som fikk seg en smell:

«Vi har tatt en klar seier, en seier så stor at den kanskje kan ses fra månen – og definitivt fra Brussel», sa Orban.

Les også: Victor Orban: «Vi har skrevet inn i grunnloven at Ungarn aldri skal bli flerkulturelt»

Norske og EU-vennlige medier har ikke klart å skjule sin skuffelse og angriper Orban og valgseieren med å påstå – uten bevis – at valget kan ha vært fikset og at Orban ikke klart nok – etter deres mening – har tatt avstand fra Putin. Man nevner ikke med ett ord politikken og tiltakene som Orban og hans regjering har innført for å gjøre ungareres liv mer familievennlig og tryggere.

Den svenske tvangsfinansierte statskanalen SVT var tilstede og mente «at EU måtte holde tilbake midler fra landet», slik at man kan få fjernet Orban og få en politikk som det ungarske folket ikke vil ha:

(Skjermbilde / SVT)

Fra Lykten.no:

Ungarn blir stadig angrepet av vestlige myndigheter og media, noe som betyr at de gjør noe riktig. Statsminister Victor Orban har siden partiet hans kom til makten i 2010 oppfordret ungarere til å lage flere barn selv. Og nå kommer resultatet som viser at at ekteskap ligger på sitt høyeste nivå på 40 år og at antall fødsler ligger på sitt høyeste nivå på 20 år. Antallet skilsmisser er også på sitt laveste på over 60 år.

Regjeringen har også stengt grensene for den massive økonomiske migrasjonen fra Afrika og Midtøsten som har destabilisert Vestens demokrati og demografi.

En politikk som nå Orban får en massiv støtte fra det ungarske folket for.

Les også: Orban: «Vi skal hjelpe mennesker der de bor – ikke gjennom å ødelegge våre egne land»

Exit mobile version