Site icon Lykten

Muslim knivdrepte turisten Mia (21) i Australia – ropte «Allahu Akbar» mens han knivstakk

Den 21-årig britiske kvinnen Mia Ayliffe-Chung døde øyeblikkelig etter å ha blitt stukket ihjel utenfor et vandrerhjem sør for Townsville, i delstaten Queensland. Hun var på en lenger ferie i Australia, der hun skulle kombinere backpacking med arbeide.

Les mer: Arabere gjengvoldtok 17-årig norsk jente i Kroatia – media kaller dem «australiere»

BLE BARE 21 ÅR GAMMEL: Backpackeren Mia Ayliffe-Chung var på sitt livs opplevelse i Australia. Hun skulle jobbe mens hun opplevde landet, men den unge jenta endte sitt liv i en blodpøl på gulvet etter at en muslim knivdrepte henne på vandrerhjemme hun bodde på. (Foto: Privat).

Knivstakk mann 15 ganger i ansiktet

I tillegg til Mia Ayliffe-Chung skal en mann i 30-årene, også han med britisk statsborgerskap, ha blitt knivstukket 15 ganger i ansiktet og ligger på sykehus i kritisk kondisjon. Enda to personer skal ha blitt skadet i knivangrepet, men er utenfor livsfare.

Det informeres også om at en hund skal ha blitt drept i angrepet.

Den pågrepne, Smail Ayad, skal være en 29-årig mann med fransk statsborgerskap. Han skal være i Australia på et turistvisum.

Les mer: Australia sendte tilbake ulovlige innvandrere

KRIMTEKNIKERE PÅ STEDET: Det var stor aktivitet på vandrerhjemmet der 21-årigen ble knivstukket. Krimteknikere var inne på rommet til den avdøde for å hente med seg mulige bevis og gjenstander til etterforskningen. (Foto: Privat).
DRAPSMANN: Den pågrepne mannen, Smail Ayad (29), har fransk pass, men er troende muslim. Han skal ha ropt «Allahu Akbar» da han knivstakk den unge kvinnen foran skrekkslagne vitner. (Foto: Facebook).
VAR I AUSTRALIA PÅ TURISTVISUM: Smail Ayad skal ha vært i Australia siden mars i år. (Foto: Facebook).

Han skal ha ropt «Allahu Akbar» (Allah er den største) mens han knivstakk den unge kvinnen. Disse ordene uttalte han igjen da han ble arrestert av politiet. Over 30 personer skal ha vært vitne til det brutale mordet på den unge kvinnen.

– Foreløpige undersøkelser av uttalelser som gjerningsmannen kom med kan tyde på at angrepet var ekstremistisk, sier nestkommanderende politisjef for Queenslandspolitiet, Steve Gollschewski.

– Personen ser ut til å ha handlet alene. Han var på besøk i Australia og har ingen kjente lokale koblinger, men etterforskningen er pågående.

Det kommenteres fra flere australske medier at Ayad kan ha vært betatt av 21-åringen og mentalt ustabil.

Les mer: Australia: «Ulovlige innvandrere ikke velkomne»

QUEENSLAND: Turistmagneten som kalles «The Sunshine State» ble åsted for et terrorangrep på tirsdag kveld, da en muslim knivstakk ihjel en 21 år gammel britisk turist og alvorlig skadet en annen. En hund skal også ha blitt knivdrept i angrepet. (Foto: Daily Mail).

Muslimer forlater Australia for å bli med i terrorgrupper

Rundt 100 personer har forlatt Australia for å reise til Syria for å kjempe for terrororganisasjoner som Islamsk Stat, fortalte Australias innvandringsminister tidligere i år.

Australia som er en sterk støttespiller til USA, har hatt høy beredskap for terrorangrep utført av muslimer som bor og oppholder seg i Australia siden 2014, og myndighetene sier de har avverget en rekke planlagte angrep.

Det har vært flere enkelthendelser utført av en person, inkludert ett i 2014 da en muslim tok gisler på en kafe i Sydney. Da ble to gjester og terroristen drept.

Les mer: Islamister tok gisler på kafe i Sydney

I 2014 skjøt og drepte Melbourne-politiet ihjel en tenåring med IS-sympatier etter at han skal ha knivstukket to politimenn fra antiterrorstyrken.

i 2015 skal en 15 år gammel gutt ha skutt mot en ansatt på en politistasjon i en bydel i Sydney. Gutten ble til slutt skutt og drept etter en skuddveksling.

Politiet i Queensland vil ikke gi noen detaljer etter dagens terrorangrep, som ble fanget på video og utført foran dusinvis av vitner.

Ifølge politiet skal det ikke ha vært noe islamistisk trusselbilde i byen der angrepet fant sted.

VIDEO: Australsk TV-team angrepet og slått til blods i innvandrertett bydel i Sverige

Australia har en av verdens mest gjestmilde asylpolitikk og har tatt imot over 800.000 asylsøkere siden midten av 1970-tallet, som tilsvarer over 26 000 i året, hvert år i over 35 år. Dette i tillegg til den lovlige innvandringen som ligger på 50.000 mennesker hvert år, hovedsaklig fra Asia og Afrika.

Relatert:

Exit mobile version