Site icon Lykten

Muslimer i Tyskland takker Allah for at Merkel vant valget

I Berlin feirer flyktninger fra Nord-Afrika og andre muslimske områder da forbundskansler Angela Merkel dro i land en fjerde periode som landets overhode.

Vi ba for at Merkel skulle vinne og Allah hørte våre bønner, sier en tobarnsmor fra Damaskus.

Ifølge Yahoo News skal Fatima al-Hadar, en nyankommen migrant til Tyskland, ha gjort en zalghouta, en såkalt tungerull som arabiske kvinner fremfører under islamske bryllup.

Deretter bar det ned til Sonnenallee, av de mange arabiske ghettoene i Berlin, hvor man feiret og spiste nordafrikansk mat.

SONNENALLEE: Å besøke Sonnenallee i Neukölln i Berlin er som å komme til Midtøsten. De aller fleste skilt er på arabisk og tysk hører man heller ikke spesielt mye.

Det er imidlertid noen skår i gleden til de mange millionene av velferdsflyktningene og muslimske okkupantene som har ankommet Tyskland de siste årene.

Det Tyskland-vennlige partiet AfD, (Alternativ for Tyskland), har på bare fire år siden etableringen av partiet klatret opp til å bli landets tredje største parti.

Partiet ønsker kontroll av grensene og en strengere holdning for integrering i landet. Dette har ført til Merkel i det stille har innført en strengere innvandringspolitikk for ikke å tape flere stemmer til AfD.

Merkels partier CDU/CSU, fikk kun 32.5 prosent av stemmene. Dette er et katastrofevalg ifølge politiske eksperter. SPD, som inngår i Merkels koalisjon, fikk også en svært lav oppslutning med 20 prosent av stemmene. Det betyr at 67.5 prosent av tyske velgere ikke ønsker Merkel som sin forbundskansler.

Til tross for at man med dette kommer til å få en majoritet i den tyske forbundsdagen, så vil SPD (Sosialdemokratene) nå allikevel stå utenfor et samarbeid med Merkel.

Det konservative partiet AfD fikk et betydelig bedre resultat enn hva meningsmålingene viste på forhånd og landet på 13.5 prosent.

RØDT KORT: Angela Merkel har opplevd å bli buet og pepet ut på sin valgturné. Nå har partiet tapt så mange som en million stemmer til AfD.

De venstreekstreme partiene De Grønne og Venstrepartiet fikk henholdsvis 9.5 og 9 prosent.

Merkel og SPDs partileder Martin Schultz anklager nå hverandre for å ha bidratt til at AfD har gått så kraftig frem. Schultz sier blant annet at Merkel gjennom å unnvike å debattere før valget har skapt et tomrom som AfD har kapret.

Exit mobile version