Site icon Lykten

DET NYE SVERIGE: Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

(Skjermbilde / Samnytt).

Den planlagte politistasjonen i Rinkeby ligner mer på et militært anlegg. Skuddsikre vinduer, vegger forsterket med metall og inngjerding rundt hele området.

Slik kommer det til å se ut, ifølge avisen Mitti Stockholm.

Les også: Kaos i Sverige – ingen tør å bygge ny politistasjon i Rinkeby

Dessuten skal bygningen klassifiseres som «beskyttelsesobjekt», noe som innebærer at man kan få ett års fengsel om man tar seg inn i bygningen uten tillatelse.

Ifølge avisen Mitti Stockholm så finnes det allikevel et problem. Politiet er bekymret for hvordan arbeidsmiljøet skal bli.

Politibetjentene som skal jobbe i Rinkeby vil ikke ta T-banen til og fra jobben. Det er for farlig. Et forslag er å sikre parkeringsplassene for politiets private biler. Et annet er at politiet blir kjørt til og fra jobben.

– Vi forstår den uroen, spesielt handler det om hvordan man på en sikker måte kan ta seg til og fra sin arbeidsplass i Rinkeby. Jobber man i Järva som politi så blir man gjenkjent, sier Christoffer Ersenius, lokal fagforeningsleder for politiområde Rinkeby til Mitti Stockholm.

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Lokalpolitisjef Niclas Andersson håper imidlertid at det ikke skal være nødvendig.

Det er boliger i Rinkeby allé som skal bygges om til et politihus, som beregnes å bli 6750 kvadratmeter stort med en leieutgift på minst 14 millioner kroner i året.

Ombyggingen kommer til å koste minst 380 millioner kroner og skal være ferdig i 2019. Det vil jobbe ca. 250 personer på stasjonen.

Les også: Opptøyer og plyndring i Rinkeby – politiet skjøt for å treffe

Sverige har de siste årene opplevd en rekke angrep mot politistasjoner, utrykningskjøretøy og betjenter. Blant annet er det kastet hjemmelagde bomber og skarpe granater mot både bygninger og politibiler med betjenter inni, som har forårsaket stor skade. Politibetjenter blir også truet med drap mot både seg og sin familie og må ofte bo på hemmelig adresse.

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Les også: Aktor fortviler: «Innvandrergjengene driter i oss og våre verdier»

Relatert:

Exit mobile version