Site icon Lykten

Prest fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke i Frankrike

OPPDATERT: Ifølge nyhetsmedier skal presten ha vært hovedmål for de muslimske terroristene. De skal ha ropt «Allahu akbar«, ha tvunget den 84-årige presten til å knele foran alteret, holdt en arabisk seremoni, for så å skjære over halsen hans.

Terroristene skal også ha filmet drapet.

MUSLIMSK TERRORIST: 19-årige Adel Kermiche var en av de to muslimske mennene som begikk terrorangrepet i Normandie i dag tidlig. Han ble skutt og drept av politiet etter ugjerningen.

To menn bevæpnet med kniver ble skutt og drept av politiet etter å ha tatt gisler i en katolsk kirke i Saint-Etienne-du-Rouvray i Normandie i dag tidlig.

Rapporter forteller at mennene gikk inn i kirken via en bakdør under morgenmessen. En prest, to nonner og to kirkegjengere skal ha vært blant de som ble holdt som gisler. En siste nonne klarte å flykte fra kirken og fikk kontaktet politiet.

Spesialstyrker fra politiet ankom raskt og et sikkerhetsområde ble satt opp rundt kirken.

Les mer: Muslim ramponerte kirke i Sverige – ropte «Allahu akbar»

En talsmann for innenriksdepartementet uttalte senere at to knivmenn hadde blitt «nøytralisert» etter en times tid da forhandlinger ikke førte frem.

Vitner skal også ha hørt skudd bli avfyrt fra kirken. Terroristene skal ha snakket om eller ropt ut om terrorgruppen IS mens de var inne i kirken.

En av terroristene skal ha hatt på seg en fotlenke etter å ha blitt dømt i fransk rett i fjor. Terroristen var på vei til Syria for å bli med i IS, da han ble stoppet og arrestert i Tyrkia. I mars i år fikk han imidlertid lov til å sone hjemme med elektronisk fotlenke.

84 år gammel prest halshugget

Ubekreftede rapporter i avisen Le Figaro forteller at presten, Jaques Hamel, som skal ha vært 84 år gammel, er drept og skal ha fått halsen skåret over. Ifølge brannmannskaper skal flere av ofrene være skadet.

RITUELT DREPT FORAN ALTERET: En prest i 80-årene skal ha fått halsen skåret over av de muslimske terroristene. (Foto: Privat).

Sky News melder at franske myndigheter skal være informerte om at radikale muslimer tidligere skal ha planlagt å gå inn i kirker og drepe kristne i landet. Et slikt angrep ble avslørt i april i år, uten at gjerningsmannen fikk gjennomført angrepet.

Da skal terroristen Sid Ahmed Ghlam ha drept en kvinne og stjålet bilen hennes. Planen var å gå inn i to kirker i Paris og drepe kirkegåere. Han skjøt seg selv imidlertid i beinet inne i bilen og ble pågrepet av politiet.

Les mer: Muslim avbrøt dåpsgudstjenste i Sandefjord og skrek: «Allah er den eneste rette gud!»

Angrepet kommer etter at Europa har blitt rystet av en lang rekke voldelige angrep, mange utført av radikale muslimer.

Les mer: Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

Les mer: Syrisk asylsøker og IS-sympatisør sprengte seg selv ihjel med selvmordsbombe under tysk musikkfestival – 11 skadet

Les mer: Syrisk asylsøker gikk amok med machete i tysk by – hakket ihjel gravid kvinne og skadet ytterligere to mennesker

Les mer: Flyktningbarn angrep togpassasjerer med øks i Tyskland – skrek «Allahu Akbar»

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Les mer: Massemorder i München var iraner – skrek «Allahu akbar» og skjøt mot barn

Relatert:

Exit mobile version