Site icon Lykten

Respektert storavis i USA fremstiller konservative som rotter – omtales som «nazi-lignende propaganda»

(Skjermbilde / Breitbart).

Massemedia, politikere og offentlige debattanter på venstresiden har i mange år benyttet seg av såkalt folkemordspropaganda for å sverte og umenneskeliggjøre sine politiske meningsmotstandere.

Nazistene brukte det mot jøder og andre minoriteter under andre verdenskrig. Det ble brukt under folkemordet i Rwanda, der folk ble hugget i hjel med macheter, inkludert kvinner og barn.

Bruken av rotter og skadedyr i propaganda mot folkegrupper og politiske meningsmotstandere senker terskelen for voldsbruk og overgrep, noe man har sett i USA det siste året, der Trump-tilhengere har blitt skutt og drept på åpen gate. Washington Post vet godt hva de gjør. 

Lignende uttalelser i Norge

Venstresidens forkjærlighet for nazi-retorikk finnes også i Norge. I 2012 gikk forhenværende justisminister i Arbeiderpartiet, Anne Holt, ut offentlig og kalte folk som er kritiske til innvandringspolitikken for «kakerlakker«, noe som ble sammenlignet med Hutu-retorikk og hvordan nazistene omtalte folkeslag de så ned på før og under andre verdenskrig.

Også førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus (OsloMet) og tidligere leder for Human-Etisk Forbund, Lars Gule, gikk i 2011 ut og omtalte sine meningsmotstandere som «grums» og «kloakk» og at han billedlig var villig til å bruke vold mot dem på nettet.

Exit mobile version