Site icon Lykten

Skrek «Allahu Akbar» – muslimsk terrorist drepte åtte i New York

Vitner så og hørte mannen rope «Allahu Akbar» i det han gikk ut av lastebilen, etter å ha kjørt i motsatt kjørefelt på et travelt sykkelfelt i Manhattan.

Han er nå identifisert som Sayfullo Habibullaevic Saipov (29) og skal ha usbekisk bakgrunn. Dette er samme bakgrunn som terroristen som utførte terrorangrepet i Stockholm tidligere i år. Også drapsmannen på den tyrkiske nattklubben «Reina», som drepte 39 mennesker, var fra Usbekistan.

Saipov skal være gift og ha tre barn.

Saipov skal ha truffet flere mennesker på vei gjennom sykkel- og joggestien, før han hoppet ut av lastebilen viftende med våpenlignende gjenstander. Han ble deretter skutt og skadet av politiet.

Les også: Somalier ropte «Allahu akbar» og knivstakk åtte på kjøpesenter i USA

SKUTT OG PÅGREPET: Politiet i New York City fikk skutt og uskadeliggjort den muslimske rasisten før han fikk drept flere mennesker.

TERROR-RUTEN: Bildet viser hvordan terroristen kjørte i mange hundre meter før han krasjet inn i en skolebuss. (Foto: Youtube/ABC News).

Les mer: Muslimsk terrorangrep på Manhattan – 29 skadet – flere bomber funnet

Terrorangrepet skal ha funnet sted klokken 15.15 i dag ettermiddag lokal tid. Bilen, som skal ha vært en pick-up truck, skal ha vært en leiebil fra en den kjente butikk-kjeden Home Depot.

Den muslimske rasisten skal ha truffet minst 23 mennesker, og drept åtte. Titalls skal være skadet i tillegg, rapporterer politiet i New York City.

Vitner forteller at mannen kjørte inn i en skolebuss, og minst to døde kropper lå på asfalten. Flere leiesykler var knust av bilen. Et annet vitne, en 14 år gammel skoleelev, trodde først det dreide seg om et Halloween-triks, men så hørte hun fire til seks skudd, og folk løp fra stedet i panikk.

Politiet skal også ha undersøkt bilen for eksplosiver.

Les også: Muslimsk 19-åring bosatt i Canada pågrepet for terrorplanlegging i New York City

Les også: Somalisk flyktning bak terrorangrep mot universitet i USA – 11 skadet

Så langt er informasjonen at den muslimske rasisten og hat-forbryteren skal være en 29 år gammel mann som kom til USA i 2010, på et såkalt «Diversity Visa».

Han skal ha leid bilen i New Jersey og kjørt den helt til Manhattan for å gjennomføre massakren.

En nærliggende skole skal ha sluppet ut elever den samme tiden som den terroristen kom kjørende. Det er nå klart at minst fire skolebarn har blitt fraktet til sykehus etter å ha blitt skadet da skolebussen ble truffet.

En 28-årig politimann som var i tjeneste i nærheten av terrorangrepet fikk skutt og stoppet terroristen, noe som meget sannsynlig reddet liv.

Les også: Muslimsk mann arrestert for mordbrann mot sin egen moské

Angrepet fant sted kort avstand fra World Trade Center, der muslimske terrorister drepte nesten 3.000 mennesker i 2001.

USA har opplevd en rekke muslimske terrorangrep siden 2001, blant annet sprengte to muslimske brødre ihjel flere mennesker under Boston Maraton i 2013 og en muslimsk jihadist sto bak nattklubbskytingen i Florida i fjor, der 49 mennesker ble drept.

Les også: 49 mennesker drept etter muslimsk terrorangrep mot homofil nattklubb i Florida

LØPER FRA LEIEBILEN: Dette bildet viser den usbekiske muslimske rasisten i det han løper fra leiebilen etter å ha drept åtte mennesker. (Foto: Snapchat).

FÅR KRITIKK: Tidligere presidentkandidat, Hillary Clinton, får idag kritikk på sosiale medier for denne tweeten, som hun kom med for noen år tilbake. (Foto: Twitter).
IS-MANUAL: Den muslimske terrorgruppen IS har tidligere laget magasiner og instruksjoner for sine tilhengere der en av metodene for å drepe hvite og kristne mennesker i Vesten er å bruke bil eller lastebil mot sivile på gatene. (Foto: IS-magasin).

Les også: Muslim halshugget kvinnelig arbeidskollega i Oklahoma

Det rapporteres at muslimer og IS-tilhengere feirer terrorangrepet på sosiale medier. Venstreekstremister og islam-apologeter har også gått ut på sine kontoer på sosiale medier og uttrykt sinne og frustrasjon om at dette angrepet vil skape mer såkalt «islamofobi» i samfunnet.

VENSTREEKSTREMISTER: Sosialdemokrater og kommunister er bekymret for at det muslimske terrorangrepet kan føre til økt «islamofobi» i samfunnet. (Foto: Twitter).

Les også: Afroamerikaner ropte «Allahu Akbar» mens han drepte hvite mennesker i California

Les også: Jihadist skjøt og drepte fem mennesker på flyplass i Florida

Relatert:

Exit mobile version