Site icon Lykten

Skrekktallene: 76 prosent av arresterte i Barcelona er utlendinger

Guàrdia Urbana Barcelona (Foto: Pinky sl (CC BY-SA 3.0))

Spania er et av landene som rammes hardest av EUs åpne grenser og stadige strømmer av migranter, flyktninger og asylsøkere fra Nord-Afrika og Midtøsten. Titusenvis av dem har kommet bare det siste året og nå slår spansk politi alarm om utviklingen.

Politiet i turistbyen Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, rapporterte 2.939 arrestasjoner i løpet av den første halvdelen av 2022, hvor kun 692 av de arresterte hadde spansk nasjonalitet, mens hele 2.247 av de arresterte var utlendinger.

Les også: 30 muslimer amok i Barcelona – blod over hele t-banen – en drept

Les også: Marokkansk islamist drepte 13 og skadet 100 under terrorangrep i Barcelona

Majoriteten av de som ble arrestert av Guàrdia Urbana de Barcelona var involvert i kriminalitet som tyveri, narkotikasalg, voldelige ran og vold i hjemmet, samt ble utsatt for person- og husransakelser, skriver den spanske avisen El Mundo.

En lokalpolitiker og medlem av parlamentet i Barcelona fra den konservative partiet Valent, Eva Parera, kommenterte tallene fra politiet og sa de stemmer overens med tall de selv har gått ut med tidligere til spanske velgere.

Da ble hun og partiet stemplet som rasister av borgermesteren i Barcelona, Ada Colau.

Les også: Spania – 36-årig kvinne ville hjelpe fire migranter – ble gjengvoldtatt

I følge nettsiden Breitbart er tallene fra Barcelona like for andre storbyer som Paris, der selv den venstreekstreme presidenten i Frankrike, Emmanuel Macron, gikk ut og innrømmet at minst halvparten av de kriminelle i byen var utenlandske. Tyske myndigheter gikk tidligere i år ut og fortalte at 42 prosent av alle seksuelle overgrep hadde gjerningspersoner med utenlandsk bakgrunn. Opp fra 35 prosent i år 2000. I Italia har myndighetene opplyst at over halvparten av seksuelle overgrep begås av utenlandske statsborgere.

Exit mobile version