Site icon Lykten

Svensk politisjef: «Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk»

Det er den svenske løssalgsavisen Expressen som denne uken kunne formidle at rikspolitisjef Dan Eliasson under en paneldebatt innrømmet at han er overrasket over den grove kriminaliteten i Sverige.

Jeg har blitt overrasket etter at jeg ble rikspolitisjef hvor ille det er i  visse områder på kveldene. Om vi ikke bremser den utviklingen så er jeg overbevist om at ikke bare tradisjonell kriminalitet, men også radikalisering og terror kommer til å øke i vår samfunn.

Les også: Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

Det skal ha vært i forbindelse med en paneldebatt om terrortrusler at rikspolitisjefen advarte mot utviklingen i enkelte bydeler i Sverige.

Han nevnte blant annet steder som Alby, Fittja, Tensta, Rinkeby, Araby og Rosengård, hvor det svenske samfunnet slites i stykker.

Ifølge rikspolitisjefen har de identifisert 14 områder hvor hverdagen beskrives som vanskelig. Ifølge Eliasson er ikke dette såkalte «no go-zones» på noen måte, men at politiet alltid må benytte to patruljer når de reiser inn. En for å etterforske og en som passer på den første bilen.

Les også: Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

Avisen Dagens Nyheter har imidlertid identifisert 53 såkalte utenforskapsområder, som omtales som ekstra utsatt for kriminalitet.

Avisredaktøren Peter Wolodarski spurte politisjefen om de har kontroll over disse områdene og om de kan garantere for sikkerheten til innbyggerne.

Nei, jeg kan ikke garantere sikkerheten i disse områdene. Vi har ressurser, vi agerer, men jeg kan ikke garantere sikkerheten noen steder. Men i disse områdene er det vanskelig, svarte Eliasson.

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Rikspolitisjefen uttalte videre:

Jeg ble alvorlig bekymret for situasjonen i en del av de stedene i Stockholm, Gøteborg og Malmøs ytterkanter. Den er alvorlig. Det finnes kriminalitet der som kraftig påvirker livssituasjonen for de boende der. Der må samfunnets innsatser øke. Flere må komme i jobb og utdanning og svensk politi må komme nærmere disse områdene.

Bare denne uken alene har Sverige opplevd flere drap på gatene og på asylmottakene som er opprettet i landet.

Relatert:

Exit mobile version