Site icon Lykten

Svensk kommune kjøpte tre boliger til 14 millioner kroner for EN muslimsk mann med TRE koner og 16 barn

Creative Commons Attribution Share-Alike / Arild Vågen

Det var under sterk hemmeligholdelse for både skattebetalere, lokalpolitikere og medier at ledelsen i Nacka kommune kjøpte inn tre boliger i Saltsjöbaden for en muslimsk familie som består av en mann med tre koner og 16 barn.

Boligene skal brukes av mannen og familien inntil de klarer seg selv og har kommet i jobb. Inntil da betales boligene av bidrag som gis til familien.

Familien skal være fra den syriske byen Raqqa og ha kommet til Sverige i 2016.

Ifølge nettsiden Samnytt.se, så er ventetiden for en bolig i Nacka normalt 12 år for svensker. Den syriske familien fikk ikke bare en, men tre boliger, kun ett år etter å ha kommet til Sverige.

Les også: Innvandrere går foran svensker i boligkøen

Sverigedemokraterna i kommunen har fått innsyn i informasjonen i dokumentene og møteprotokollen fra de kommunefullmektige, og kommet frem til at opplysningene som startet som rykter, er sanne.

Totalt har kommunen kjøpt tre eiendommer i området Ljuskärrsberget for 5.5, 5.2 og 3.3 millioner svenske kroner til den 57-årige innvandreren. De tre konene er henholdsvis 40, 40 og 43 år gamle, ifølge SDs pressemelding.

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i måneden i bidrag for en innvandrerfamilie

Les også: Syrisk flyktning ønsker sine tre koner og 20 barn til Danmark

Hittils hadde Nacka kommune satt av 100 millioner kroner til kjøp av eiendommer til de nyankomne innvandrerne, som går under navnet «Bostedsforsørgelse for sosiale behov». Det opprinnelig beløpet var avsatt for perioden 2016-2019, men prisene har den siste tiden økt betraktelig. Dette har ført til at kommunen måtte legge inn 150 millioner kroner ekstra.

Den totale utgiften for boliger til alle innvandrerne i Nacka nærmer seg dermed en halv milliard kroner ifølge Fria Tider.

Les også: Svensk barnefamilie kastes ut for å gjøre plass for flyktninger – Faren: «Jeg er helt tom»

Les også: Sverige: IS-terrorister får boliger, bidrag og jobb i Stockholm

Les også: IS-terrorister skal få gratis førerkort og boliger i Sverige

SD Nacka er sterkt kritiske til kommunen og de fullmektige, og har stemt nei til samtlige budsjetteringer for eiendomskjøp til nyankomne innvandrere. På sin Facebook-side løfter partiet også frem de store ulikhetene som gjelder mellom svensker og innvandrere.

Som et vanlig svensk ektepar med barn har man ifølge loven en forsørgelsesplikt for hverandre (ÄktB 6kap 1§), bor man ikke sammen har den ene parten bidragsplikt (ÄktB 6kap 6§). Som migrant til Sverige har man rett til bolig på skattebetalernes regning, dagpenger, etableringspenger (med økonomisk støtte som dekker hele beløpet hvis utgiftene blir for høye), samt tilgang til hele det svenske velferdssystemet, skriver partiet i et innlegg på Facebook og konkluderer videre:

– SD Nacka mener det er total galskap at innbyggeres skattepenger skal gå til å finansiere boliger til utenlandske familier, når svenske familier må slite med å finne bruktboliger, ungdommer ikke kan flytte hjemmefra og eldre må søke etter boliger på nettet.

Les mer: Svensk statsminister: Vi kommer ikke til å ha råd med så mye annet enn innvandring i fremtiden

Samtidig som kommunen henter inn flere hundre økonomiske migranter fra den tredje verden og budsjettene sprenges, så har man valgt å redusere antall politimenn med 20 prosent. Dette har ført til at blant annet barneran og gatekriminalitet har økt.

Man har også hatt økte problemer med omreisende sigøynere som slår leir midt i byen, med åpen ild, forsøpling og tigging.

Les også: 15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

OPPDATERT: Vi har merket at vi på våre ulike sosiale medier har fått spørsmål fra fortvilte lesere om dette virkelig er sant. Noen av spørsmålene har gått på at man ikke tror at Sverige tillater flerkoneri. Andre igjen klarer rett og slett ikke å forstå hvor omfattende systemet og summene er.

Men nå ble presset og avsløringene fra de nye mediene og på sosiale medier så stort at også riksavisene i Sverige har måttet skrive om det.

Les også: Asylsøkere ankom Sverige i privatjet

Relatert:

 

Exit mobile version