Site icon Lykten

Svenske feminister flykter fra flerkulturelle bydeler på grunn av muslimer

Nalin Pekgul er en selverklært feminist og tidligere riksdagspolitiker for Socialdemokraterna. I over 30 år har hun bodd i boligområdet Tensta i Stockholm, men sier nå at hun ikke lenger føler seg trygg der.

Les også: DET NYE SVERIGE: Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjenter kjøres til jobb

Hun hevder at muslimske fundamentalister har tatt over og at hun ikke føler at hun kan besøke bysenteret uten å bli trakassert, ifølge SVT.

Ifølge Pekgul har situasjonen for kvinner i det offentlige livet i området blitt verre de siste årene. Hun merket at det har vært en økning i religiøs fundamentalisme blant menn i området, de fleste med bakgrunn fra muslimske land.

Les også: Hvorfor kjemper dere ikke? Videoen alle feminister bør se

Pekgul forsøkte å kjempe mot utviklingen ved å organisere feministiske kaffemøter for kvinner på senteret, men situasjonen ble så ubehagelig at man sluttet med dette etter kort tid.

– I tensta er jeg et kjent ansikt og jeg har ingen ønske om å skape bråk når jeg blir trakassert, forteller Pekgul og forklarer at hun ikke lenger går til senteret i bydelen.

Nå hun blir spurt om hun ønsker å bli boende der så svarer hun følgende:

– Jeg har alltid et håp om at det vil gå over. Man skal ikke glemme at de fleste her misliker fundamentalistene.

VIDEO: Er islam en fredelig religion? Tidligere muslimsk kvinne forklarer

Zeliha Dagli, en kommunist og  tidligere politiker for Vänsterpartiet, valgte å flytte fra ikke-gå området Husby. Dagli har tidligere fortalt hvordan Husby har et eget «moral-politi» som ønsket å kontrollere kvinners oppførsel i området. (Les om kritikken mot Vänsterpartiet fra deres egne kvinnelige politikere her).

Les også: Overgrepene i Køln og den øredøvende stillheten fra norske feminister

MÅTTE FLYTTE: Zeliha Dagli følte seg ikke lenger trygg i det flerkulturelle området Husby i Stockholm. Hun forlot også partipolitikken etter det hun mener er et svik mot kvinnene fra de rødgrønne partiene. Æreskulturen romantiseres og unnskyldes, forteller Dagli som mener dagens politiske feminister er naive. (Foto: Zeliha Dagli/svenske medier).

Les også: Hun er selv frafallen muslim – nå advarer hun Vesten mot islamisering

Aggressiviteten mot feministene ble etterhvert et problem, sier Dagli:

– Det var rykter om at vi ønsket å ta fra kvinnene sløret. Jeg ble fortalt at jeg skulle bry meg om meg selv og jeg følte meg ikke trygg lenger.

Les også: Tidligere muslim Mona Walter om Sverige, trusler og islam

Dagli bor nå i et ikke-muslimsk og etnisk svensk område i Stockholm sentrum og sier at hun er glad nå som hun kan gå kledd som hun vil uten å være redd for sin sikkerhet. Hun sier hun ville vurdere å flytte tilbake til Husby, men bare hvis området ble tryggere for henne.

Husby, lik ikke-gå områder som Rinkeby, er svært tett befolket av migranter, mange fra land i Afrika og Midtøsten, og mange av disse er muslimer.

VIDEO: Talen du må se og høre – en tysk-arabisk islamkritiker snakker om politisk korrekt galskap i Europa

I fjor ble et TV-team fra NRK med Anders Magnus og hans kameramann angrepet av lokale innbyggere i Husby mens de forsøkte å intervjue den kurdisk-svenske økonomen og forfatteren Tino Sanandaji. Kort tid før det ble et TV-team fra 60 Minutes Australia angrepet i Rinkeby.

Helt nylig ble den amerikanske filmskaperen Ari Horowitz angrepet i Husby da han var i Sverige for å lage en dokumentar om ikke-gå soner i landet.

VIDEO: Saudiarabisk kvinner forteller sannheten om islam og Vesten

Exit mobile version