Site icon Lykten

Syv utlendinger på tiltalebenken etter brutale restaurantdrap i Sverige

Det var sent på kvelden den 18. mars i fjor, midt under en fotballkamp på storskjerm, at to menn maskerte med hodeskallemasker og bevæpnet med maskingeværet Kalasjnikov, kom inn på Vår krog og bar ved Vårväderstorget i Gøteborg.

Mennene åpnet ild midt blant alle gjestene og skjøt og drepte to menn og skadet åtte, før de flyktet fra restauranten. Det hele var over på noen få minutter.

MORDERE: Sverige har et ekstremt stort problem med kriminelle innvandrere som bedriver grov kriminalitet. Skyting på åpen gate, inne på restauranter, henrettelser av personer inne på skoler og granatangrep mot politiet er bare noe av det svensk politi jobber mot. (Foto: Politiet).

Svensk politi pågrep to dager etter angrepet tre menn i en bil, hvor man fant våpen som kunne knyttes til drapene. Det førte til en svært omfattende politietterforskning som har ført til syv personer med utenlandsk bakgrunn nå sitter tiltalt for skyteepisoden.

Selv om bare to personer aktivt gjennomførte drapene og drapsforsøkene, så er ytterligere fem menn tiltalt for samme ugjerningen. Ifølge aktor skal de sammen ha planlagt og forberedt angrepet. Ytterligere tre personer er tiltalt for medhjelp til mord.

OVERVÅKINGBILDE: Et kamera inne på restauranten i Gøteborg fanget en av drapsmennene på film. To personer med Kalasjnikover gikk inn på en fullsatt restaurant og begynte å skyte vilt rundt seg. To personer ble drept og åtte skuddskadet. (Foto: Politiet).

Alle mennene har innvandrerbakgrunn fra blant annet Somalia, Etiopia og Libanon.

Det er enda uklart hvem av mennene som skjøt inne på restauranten og hva motivet var. Politiet i Gøteborg mistenker at det dreier seg om et oppgjør i den svenske underverdenen, som i all hovedsak består av ikke-etniske svensker.

Samtlige av de tiltalte nekter for forbrytelsen.

Relatert:

Exit mobile version