Site icon Lykten

Tyskland brukte over 20 milliarder euro på asylsøkere på ett år

Independent har innhentet statistikk fra delstatene Bayern, Schleswig-Holstein, Hessen og Berlin som viser at kostnadene for boliger og integrering av asylsøkere langt har overskredet offisielle spådommer.

Tall hentet fra den tyske Forbundsdagen viser at disse fire delstatene alene har brukt over 7 milliarder euro. Disse fire delstatene har tatt imot rundt en tredel av asylsøkerne som for tiden er bosatt i Tyskland, hvor mer enn en million har kommet siden starten av flyktningkrisen i 2015.

Les mer: Sjokktall fra Tyskland: Innvandrere bak 142.500 forbrytelser på seks måneder

Les mer: Nye sjokktall: Tyskland venter 1.5 millioner asylsøkere

Den tyske hovedstaden Berlin hadde i fjor budsjettert med 685 millioner euro til overnatting, enslige mindreårige, integreringsprogrammer, helsetjenester, språkkurs og andre prosjekter, men brukte rundt 1,3 milliarder, nesten det dobbelte av budsjettet, skriver Independent.

En offisiell undersøkelse gjennomført i desember 2015 spådde at delstatene kom til å bruke 17 milliarder euro på å håndtere flyktningkrisen året etter, men med et stort etterslep av asylsøknader og vanskeligheter med deportasjon, har kostnadene skutt i været.

VIDEO: Innvandrere i Tyskland etter kriminalitetsbølgen: «De nye innvandrerne må vekk!»

Les også: Merkel buet ut da hun besøkte Dresden

Ved inngangen til 2017 var det 430 000 asylsøknader i hele Tyskland som enda ikke var behandlet. Thomas de Maizière, den tyske innenriksministeren, sier at ca. 55 000 innvandrere har reist hjem frivillig, sammenlignet med 35 000 i 2015. I tillegg er 25 000 deportert.

I forrige måned annonserte den tyske regjeringen en ordning med å gi innvandrere økonomiske insentiver på opp til 1200 euro til hver asylsøker som forlater Tyskland og trekker sin søknad om beskyttelse, og 800 euro for hver person som reiser frivillig etter å ha fått avslag på asylsøknaden.

Les også: Sjokkvideo: Tysk pensjonist dyttet vekk fra butikkhyller av flyktninger

Relatert:

Exit mobile version