Site icon Lykten

Ungarn bygger mur mot masseinnvandringen

Ifølge Ungarns utenriksminister så kommer den fire meter høye muren å dekke åtte til ti områder der «innvandrertrykket er som aller verst».

TRUET IGJEN: I nesten 200 år kjempet ungarere mot den osmanske invasjonen, før de til slutt vant tilbake sin frihet. Idag opplever igjen Ungarn en invasjon ved sine grenser.

Prosjektet har blitt kritisert av flere EU-ledere. Serbias utenriksminister Ivica Dačiz setter spørsmålstegn over at EU i det hele tatt tillater muren.

– Jeg trodde at Berlinmuren hadde falt, men nå bygges nye murer, sa han under en pressekonferanse nylig, ifølge SVT Nyheter.

Les også: FN-rådgiver: innvandring avvikler velferdsstaten

Ungarn har også styrket sin grensekontroll ved den ukrainske grensen på grunn av hendelsene i Mukatjeve, der den ultranasjonalistiske organisasjonen «Høyre sektor», har havnet i konflikt med myndighetene.

Flommen av illegale innvandrere til Ungarn har økt kraftig – fra 43.000 ifjor til rundt 50.000 bare på årets første fem måneder.

PÅ VEI INN I UNGARN: Over 50.000 ulovlige innvandrere har kommet inn i Ungarn på årets fem første måneder. Nå tar myndighetene affære for å sikre innbyggernes sikkerhet.

Statsminister Viktor Orbán, advarte nylig mot at masseinnvandringen fra den tredje verden har nådd et slikt nivå at den har blitt en eksistensiell trussel mot hele den europeiske sivilisasjonen.

Som nevnt i videoen har også land som Israel, Iran, Ukraina, Frankrike og Bulgaria alle startet lignende prosjekter for å beskytte sine grenser.

Relatert:

– Ungarn går til kamp mot masseinnvandring

– Ny asylrekord i EU i 2014 – ny lov kan øke antallet ytterligere

– Flere asylsøkere til Europa og Norge

– FNs høykommisjonær vil bøtelegge land som ikke tar imot nok flyktninger

– Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner EU med Sovjetunionen

– FN-rådgiver: innvandring avvikler velferdsstaten

– Europeiske journalister er kjøpt og betalt

– EU-forslag: ønsker å forby alle journalister som ikke er kritiske til Russland

– EU-migranter har tatt jobben fra 1 millioner briter

– Island sier nei takk til EU

– Vesten kan ta imot 700.000 asylsøkere bare i år

– Rekordmange kosovoalbanere strømmer inn i Europa og søker asyl

Exit mobile version