Site icon Lykten

Utenlandske og muslimske gjenger terroriserer England med syreangrep

Syreangrep er et relativt ukjent og nytt fenomen som har kommet med etableringen av fremmede kulturer og skikker i Europa. I England har man i årrekke opplevd at det å kaste syre i ansiktet på mennesker har blitt en mer vanlig forbrytelse.

Ifølge avisen Daily Mail så har forekomsten blitt så hyppig at man nå omtaler det som en «epidemi».

Overgriperen kjøper en type syre som finnes tilgjengelig i alle matbutikker og koster lite. Det kan være væske til tette avløp og sluk eller andre giftige væsker som skal holdes vekk fra åpen hud og spesielt munn, øyne og ører.

Les også: NORGE: Hemsedalsdrapet – drepte kona fordi hun var for vestlig

Ofrene er gjerne intentanende før de blir sprayet eller får væsken kastet på seg. Det skjer som regel på offentlige plasser med mye mennesker rundt. Ofrene får ofte tredje grads forbrenning, tap av syn og hørsel, samt omfattende hudskader som skaper arr for resten av livet.

Syreangrep har vært en del av tungt religiøse og kulturelle fremmede kulturer hvor man må forvare sin eller familiens ære, gjerne i forbindelse med ekteskap eller penger.

Les også: SVERIGE: To kvinner kastet ut av balkonger i natt – en død og en hardt skadet

GRUSOMME KONSEKVENSER: Bruken av syre mot uskyldige mennesker fører til ufattelig smerte og lidelse for ofrene. Bruken er utbredt i den tredje verden der æres- og klanskultur fremdeles er det viktigste i samfunnet og en måte å «opprette» æren sin på. Nå har syreangrepene funnet vei til Europa med masseinnvandringen fra nettopp disse kulturene og landene.

Les også: Dømt til døden av eldreråd etter voldtekt

Les også: VIDEO: Hva skjer med en kvinne som blir anklaget for å ha brent koranen? (OBS: Sterke scener).

Bruken har kommet med disse miljøene fra den tredje verden og til Vesten, med masseinnvandringen og ghettofiseringen. Vanligvis kjenner overgriperen og offeret hverandre godt.

Det har nå utviklet seg fra å tradisjonelt kun benyttes i muslimske og klansorienterte etniske miljøer, til endel av den kriminelle hverdagen. Det kommer stadig ut nyheter om bruken av syre ved blant annet gateran og bilkapringer, hvor ofrene ikke kjenner hverandre.

Det finnes også eksempler der etniske europeere har benyttet seg av syreangrep mot uskyldige mennesker, selv om også disse angrepene har forekommet i svært flerkulturelle områder.

Les også: Mange æresdrap i Sverige

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av to tyrkere i Tyskland

Studier gjort av fenmomenet viser at det vanligvis er menn som kaster syre på andre menn, men det har forekommet at kvinner kaster syre på andre kvinner.

Ifølge Daily Mail har det vært en «dramatisk eskalering» i London av slike angrep de siste månedene.

Kriminelle vet at det å bære en kniv eller pistol vil gi dem tunge bøter og/eller fengselsstraffer. Men enn så lenge er det ingen straff å bære et vanlig – om enn farlig – produkt fra butikken på hjørnet.

En gjengkriminell som Daily Mail har intervjuet kalt «Off», sier at det er en «vinn-vinn»-situasjon for de kriminelle. Man kan fint kjøre på en moped og kaste syre på en intetanende på gaten som man har valgt ut som offer, samtidig som man ikke behøver å være bevæpnet med tradisjonelle våpen.

Les også: Æresdrap i Oslo: Aghaner knivdrepte trebarnsmor foran forskrekkede vitner på Trosterud

«OFF»: Gjengmedlemmet med kallenavnet «Off» forteller til Daily Mail at han har brukt syre mot sine «fiender». (Foto: Kerry Davies/Daily Mail).

Les også: Muslimsk kvinne (30) halshugget fordi hun handlet uten sin ektemann

Det hele kom i medias søkelys da fem budsjåfører ble angrepet med syre i løpet av 72 minutter i Nord- og Øst-London sist uke. Politiet mener at de ble utvalgt for å stjele deres motorsykler. Kriminelle på mopeder har blitt hovedstadens nye trussel.

Områdene der disse syreangrepene foregår er fattige og svært flerkulturelle. Områder der hver fjerde person under 18 år er med i kriminelle gjenger.

Gjengene har hentet inspirasjon og kopiert de mørkhudede gjengene i USA, som «Crips» og «Bloods» i USA. De kaller seg blant annet «Black Squad» og «Grey Town Gang». De hevder at de kontrollerer et visst geografisk område i hovedstaden og angriper alle som skulle komme inn på «deres» territorie. Dette inkluderer å drepe dem.

Les også: Lot datteren drukne – for ærens skyld

Mange av disse har nå eskalert fra å slå og sparke, samt bruke kniv og pistol, til å bruke syre. Noen har blitt så kreative at de har dyppet knivene i syre, slik at såret ikke skal gro og skape mest mulig skade.

Daily Mail skriver at England nå har en av de høyeste ratene av syreangrep i forhold til folketallet.

Les også: TYSKLAND: Muslim bandt småbarnsmor etter bilen og dro henne flere hundre meter

Les også: Småbarnsmor døde etter ha blitt tent på i Tyskland – afrikansk ektemann arrestert

Som sagt så har angrepene til nå i hovedsak vært forbehold muslimske og klansorienterte miljøer fra den tredje verden, men det har nå kommet hendelser der syre har blitt sprayet ut på nattklubber og offentlige plasser uten direkte relasjon til disse.

Daily Mail skriver at syre kan få en nese eller et øye til å gå i oppløsning på få sekunder. Ofrene får ofte også svært alvorlige psykologiske problemer.

En av de mest kjente hendelsene var da den britiske fotomodellen og programlederen Katie Piper fikk svovelsyre kastet i ansiktet sitt av en tidligere kjæreste. Hendelsen, som fant sted i 2008, fikk svært stor oppmerksomhet i Storbritannia. Også norske medier har skrevet om saken.

Les også: TYSKLAND: Tyrkisk mann skjøt og drepte kona si på åpen gate

Les også: TYSKLAND: Syrisk flyktning hyllet som «rollemodell for integrering» – forsøkte å skjære over strupen på sin kvinnelige arbeidsgiver

SYREANGREP: Katie Piper før og etter angrepet. Piper måtte gjennomgå over 250 operasjoner og er blind på venstre øye i dag.
FENGSLET: David Lynch (t.v) og Stefan Sylvestre (t.h.) har sittet fengslet for syreangepet som fant sted i 2008. Lynch var kjæresten til Katie Piper og fikk Sylvestre til å gjennomføre angrepet. Sylvestre har søkt om løslatelse, men blitt funnet å være «for farlig for samfunnet» for en løslatelse på nåværende tidspunkt. Det er verdt å notere seg at norske medier har skrevet om Katie Piper, men har unnlatt å publisere bildene av kjæresten og mannen som kastet syren. (Foto: Politiet).

Les også: Syrisk flyktning drepte kona og sine to barn og puttet dem i fryseren

Piper ble blind på et øye og måtte legges i koma i 12 dager. Hun har gått gjennom 250 operasjoner og måtte ha maske på ansiktet 23 timer i døgnet.

I dag leder hun en stiftelse mot æresvold og med fokus på brannskader og andre lignende skader.

SYREANGREP 2: Den italisenske Fotomodellen og skjønnhetsdronningen Gessica Notaro ble i januar i år utsatt for et syreangrep av sin kjæreste, Edson Tavares. Norske medier som Dagbladet omtaler syreangrepene mot Piper og Notaro, men har helt utelatt navn og bilde på overgriperne, av uvisse grunner.

Relatert:

Exit mobile version