Site icon Lykten

Verdenskjent flyktning pekes ut som terrorist

Stadig kommer det rapporter om terrorister som finnes blant de såkalte flyktningene som nå flommer inn i Europa.

Etter at en kamerakvinne satte benkrok på Osama Abdul Mohsen og hans sønn, gikk bildene verden rundt. Kvinnen ble blant annet navngitt av norske medier og mistet sin jobb som følge av hendelsen. Det ble også opprettet hatgrupper på Facebook mot kvinnen. I Norge rapporterte Dagbladet, VG, Aftenposten, TV2, og NRK  om saken.

Les også: Flyktning-videoene norske medier ikke ønsker å vise

STOR SYMPATI: Den syriske mannen Osama Abdul Mohsen holder sin sønn Zaid. Familien fikk stor oppmerksomhet etter at faren Osama ble spent krok på og falt i grenseområdet mellom Ungarn og Østerrike.  Nå setter imidlertid nye opplysninger farens bakgrunn i et heller dystert lys.

De norske mediene har imidlertid ikke fulgt opp saken med de nye opplysningene om Mohsens radikale bakgrunn som i ettertid har dukket opp i internasjonale og kurdiske medier.

Ifølge Duhok Post, som rapporterer om kurdernes skjebne rundt om i verden, så har Osama Abdul Mohsen deltatt i nedslaktingen av kurdere og andre minoritetsgrupper, og tilhører også den islamske terrororganisasjonen Jabhat al-Nusra eller an-Nusra-fronten, som har koblinger til al-Qaida.

Les også: Flyktninghistorien du ikke hørte om

TERRORIST? Duhok Post som er en kurdisk nyhetskanal har gravd i Mohsens bakgrunn. Der fant man at han var med i en islamsk terrororganisasjon. Mohsen skal også ha vært involvert i et opprør mot kurdere i 2004 som tok livet av så mange som 100 mennesker. (Foto: Duhok Post Twitter).

På sosiale medier viser han åpent sine terrorsympatier.

TERRORIST: Her er Osama Abdul Mohsen sin Facebook-side (tatt ned nå). Den viser an-Nusra-fronten sitt flagg.

Det er blant annet det samme flagget som Boston-bomberen Dzhokhar Tsarnaev brukte.

BOSTON-BOMBEREN: Her er den terrordømte Dzhokhar Tsarnaev foran An-Nusra-fronten sitt flagg, det samme som Osama Abdul Mohsen brukte på sin Facebook-side.

Fra RT:

Osama Abdul Mohsen meldte seg til tjeneste for islamske opprørsgrupper i 2011 og var med på forbrytelser mot sivile minoriteter, inkludert kurdere, skriver det syriske kurdiske demokratiske unionspartiet (PYD).

Uttalelsen påpeker også at vitnemål fra kurdere, sammen med bilder hentet fra Mohsen sin Facebook-side, klart viser  hans involvering i an-Nusra-fronten sine aktiviteter.

Mohsen skal ikke bare ha vært medlem av an-Nusra-fronten, men også ha kjempet mot kurdere nær den syriske byen Amudeh, Serekaniye og Afrin, hvor han skal ha vært involvert i forbrytelser mot sivile.

Les også: Aylan sin far har «lurt hele verden» – utpekes som menneskesmugler

SALAFISTER: an-Nusra-fronten står på FNs terrorliste. De skal stå bak utallige overgrep mot etniske og religiøse minoriteter i Syria og Libanon. De kjemper også mot andre islamske grupper om makt.

I 2004 skal han ha vært involvert i en massakre mot titalls sivile kurdere. Dette skjedde når han var trener for fotball-laget Fatwa og spilte mot det kurdiske laget Jabhat Kurdi. Mohsen skal ha provosert kurderne før kampen og oppfordret sine egne supportere til å bruke vold mot kurderne. Deretter skal han sammen med supportere og soldater ha angrepet den kurdiske fansen. Hendelsen førte til de såkalte Qamisli-opptøyene.

Flyktet fra kurderne

Mohsen skal ha bodd i den syriske byen Te Abyad og bestemte seg for å flykte da kurdiske styrker inntok byen i juli, da han var redd for at hans involvering med militante grupper skulle bli avslørt.

Dette førte ham og familien til Europa, sammen med hundretusenvis av andre påståtte flyktninger. I Ungarn var han sammen med en større gruppe mennesker som ikke ønsket å registrere seg for ungarske myndigheter, men ønsket seg til Tyskland på grunn av landets gode velferdssystem.

Les også: Historisk terror-dom over muslimer med norsk statsborgerskap

I videoen kan man se Mohsen falle til bakken med sin åtte år gamle sønn etter å ha blitt satt benkrok på av en ungarsk kamerakvinne som ble fanget i kaoset.

Mohsen fikk stor støtte og sympati etter at videoen av ham gikk verden rundt og skapte opprørte følelser blant avislesere. Mohsen hadde med mange andre brutt gjennom politisperringer og løp ukontrollert for å slippe unna myndighetene. Han ble hele tiden omtalt som flyktning på flukt fra krig.

Men nå har altså Mohsens mørke bakgrunn kommet for dagen.

Les også: Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

Real Madrid og jobb

På lørdagen som var gikk sønnen hånd i hånd med fotballspilleren Cristiano Ronaldo før kampen mellom Real Madrid og Granada i Spaina. Mohsen fikk rett før det tilbud om jobb som fotballtrener i Spania. Det er ikke klart om fotballstjernene visste om Mohsens blodige bakgrunn.

REAL MADRID: Osama Abdi Mohsen og hans to sønner ble tatt varmt imot av stjernene i Real Madrid. (Foto: Unser Tirol)

Relatert:

– Aylan sin far har «lurt hele verden» – utpekes som menneskesmugler

– Aylan (3) døde fordi pappaen ville ha gratis tannbehandling i Sverige

– Flyktninghistorien du ikke hørte om

– Flyktninger strømmer til Sverige etter at Danmark halverte bidrag til asylsøkere

– 8.000 syerere – en ren symbolpolitikk?

– Flyktningbølgen – dette er bare starten

– Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

– Flyktningkatastrofen i Middelhavet – en varslet katastrofe?

– Migrasjon som våpen – fremprovoserte strømmer av flyktninger

– Spørreundersøkelse: 85 prosent sier nei til å hente inn 8.000 syrere til Norge

– Flyktningbarn pågrepne for gjengvoldtekt i Sverige

– Haugesund: Vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

– Når media er stille

– Masseinnvandringen: Vil Europa dø ut?

Exit mobile version