Site icon Lykten

4.900 asylsøkere i september – ventes å øke

Ifølge UDI så har det ankommet 13.246 asylsøkere offisielt til Norge så langt i 2015. Det er over 4.500 flere enn samme periode i 2014.

Fra UDI.no:

– Tendensen er at antallet asylsøkere fortsetter å øke. Vi anslår at det vil komme mellom 20 000 og 25 000 asylsøkere i år, sier UDI-direktør Frode Forfang.

UDI-SJEF: Frode Forfang er direktør i UDI. Han anslår at vi kan forvente over 30.000 asylsøkere til Norge i 2016. Hvor de skal bosettes, gå på skole eller jobbe nevnes ikke på UDI sine nettsider. Heller ikke hvor mange disse 30.000 vil bli etter at de har søkt om familiegjenforening. (Foto: kommunal-rapport.no).

– For neste år antar vi at det vil komme mer enn 30 000 asylsøkere. Samtidig kan vi ikke utelukke scenarier der antallet blir vesentlig høyere, men det kan også bli lavere igjen, sier han. Til sammenligning mottok Sverige 24 000 asylsøkere bare i september i år og Finland 11 000. (Sitat slutt).

Les også: Norge kan får 100.000 flyktninger – og vi må ta imot de som kommer

Slår alarm

Men flere innvandrergrupper ser med bekymring på utviklingen og den ukontrollerte masseinnvandringen til Norge og Europa.

BEKYMRET: Den muslimske organisasjonen LIM sin generaldirektør, Sylo Taraku, mener dagens flyktningpolitikk er skadelig for Norge. (Foto: Limnett.no).

Den muslimske ikke-statlige organisasjonen LIM (Likestilling, integrering, mangfold) ved Generalsekretær Sylo Taraku, slår nå alarm.

Vi publiserer et par utdrag fra den svært leseverdige artikkelen:

Fra Limnett.no:

EUs felles asylsystem er en konsekvens av Schengen-avtalen fra 1995. Opphevelsen av de indre grensekontrollene har nødvendiggjort en felles innvandringspolitikk og kontroll av yttergrensene. Under presset av dagens migrasjonsbølge er dette systemet i ferd med å bryte fullstendig sammen. Flere land har sett seg nødt til å gjeninnføre en «midlertidig» nasjonal grensekontroll. 

Den store migrasjonsbølgen fra Afrika og Midtøsten er en historisk utfordring for Europa. EUs siste tiltak er fysisk relokalisering av asylsøkere fra en stat til en annen. Tiltaket er dømt til å mislykkes, og kan potensielt gjøre vondt verre.

Det er urealistisk å tvangsplassere titusener av asylsøkere i bestemte land mot deres vilje. Selv om man klarte det, hvordan skal man sørge for at de blir der? Med grensefrihet innad i Schengen, kan de fritt reise videre til land som Sverige og Norge. Dublin-forordningen som skal hindre den type sekundær migrasjon fungerer ikke effektivt. 

Les også: Haugesund: Vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

Det er naturlig at et naboland blir berørt ved krig hos naboen, men det handler som regel om forbigående kriser som kan skje én eller flere ganger i historien. Vesteuropeiske land kan med dagens asylsystem kontinuerlig bli berørt av en hvilken som helst konfliktsituasjon, hvor som helst i verden. Dette er ekstra krevende når asylstrømmen omfatter også andre store grupper fra postkonfliktsituasjoner og fra andre mer eller mindre fredelige land. 

Retten til å søke asyl ved EUs yttergrenser har dessuten flere uheldige konsekvenser: Den lokker mange til døden. Bare i år har cirka 3000 mennesker mistet livet på vei til Europa. Et annet humanitært paradoks er at mens europeiske land bruker milliarder på de mest ressurssterke – i hovedsak menn i beste alder – er FN nødt til å kutte i matrasjoner til de mest nødlidende i flyktningleirene. Systemet er dyrt både for asylsøkere og mottakerland samtidig som det understøtter organisert kriminalitet og korrupsjon gjennom å skape et stort marked for menneskesmuglere. (Sitat slutt).

Les også: Flyktningbølgen – dette er bare starten

Stavrum advarer

MÅ STRAMME INN: Nordmenn må akseptere at de får mindre fra fellesskapet, hvis dagens innvandringspolitikk fortsetter, sier Gunnar Stavrum.

En av Norges mest kjente nettkommentatorer, Gunnar Stavrum, skriver om asylstrømmen i dagens utgave på Nettavisen.no.

Der påpekes det at vi kan vente oss over 30.000 asylsøkere neste år. Med en minimums utgift på 120 milliarder kroner. Noen har operert med tre ganger så høye tall. Stavrum viser til Brochmann-utvalget som på oppdrag fra Statistisk sentralbyrå fant ut at hver ikke-vestlige innvandrer vil koste norske skattebetalere 4.2 millioner kroner i merutgift, enn han klarer å bidra med iløpet av et arbeidsliv.

Les også: Syria-flyktninger kan koste nærmere EN BILLION KRONER

SSB har tall som viser at Norge nå har 800.000 innvandrere og barn av innvandrere. SSB-direktør Christine B. Meyer skal i et innlegg i Dagens Næringsliv stilt seg undrende til at den norske befolkningen blir overrasket når de blir konfrontert med de kostnadene det er å hjelpe flyktninger.

Syrere i mindretall

Norske medier har i utallige artikler skrevet om Syria og syriske flyktninger. Men bare halvparten (ca. 54 prosent) av asylsøkerne som kom til Norge sist måned, var syrere.

Les også: Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

Den siste tiden har blant annet finske myndigheter kommet ut med offentlig statistikk som viser at færre enn tre prosent av de asylsøkerne som kom til landet mellom 1. januar og august i år er fra Syria.

Det store flertallet av asylsøkerne som kommer til vårt naboland er istedenfor irakere, som utgjør to tredjedeler av asylsøkerne.

– Sjokktall: 2.000 asylsøkere ankommer Sverige hver dag

– Nettavisen: 50.000 nordmenn enige – innvandring er negativt

– Hver fjerde innbygger i Hemsedal er asylsøker

– 21 prosent av innbyggerne er innvandrere – nå vil ordføreren doble antall flyktninger

UDI presser asylmottak på Høyanger – ordføreren sammenligner det med Årdal

– Smart Club blir asylmottak – 1.000 flyktninger ventes

– Opptil 20.000 asylsøkere til Norge i år

– Norge kan får 100.000 flyktninger – og vi må ta imot de som kommer

Syria-flyktninger kan koste nærmere EN BILLION KRONER

– Ordfører jubler for nytt asylmottak – betyr nye arbeidsplasser

– Flyktninger strømmer til Sverige etter at Danmark halverte bidrag til asylsøkere

– 8.000 syrere – en ren symbolpolitikk?

– Flyktningbølgen – dette er bare starten

– Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

– Verdenskjent flyktning pekes ut som terrorist

– Flyktningkatastrofen i Middelhavet – en varslet katastrofe?

– Migrasjon som våpen – fremprovoserte strømmer av flyktninger

– Spørreundersøkelse: 85 prosent sier nei til å hente inn 8.000 syrere til Norge

– Haugesund: Vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

– Når media er stille

– Masseinnvandringen: Vil Europa dø ut?

Exit mobile version