Site icon Lykten

8.000 syrere – en ren symbolpolitikk?

Av: Thorgrim Bredesen

Den flyktningkatastrofen som norske medier referer oftest til har sin bakgrunn i  Syriakonflikten. Det er også her de omstridte 8.000 flyktningene skal hentes fra.

I en årrekke har norske og vestlige medier kjørt en propagandaoffensiv mot den eneste mannen som klarte å holde landet samlet, Assad.

Les også: Flyktningkatastrofen i Middelhavet – En varslet katastrofe?

Norske politikere har, uten å ha rådført seg med folket, sendt norske jagerfly for å bombe Libyas tidligere leder, Gaddafi. Norske politikere har vært med på de internasjonale sanksjonene mot Assad og dermed undergravet den syriske regjeringens kontroll over landet. IS har fått bygge seg opp i vakuumet etter Saddam Hussein og Assads minkende kontroll over eget territorium.

IS-KONTROLLERTE OMRÅDER: Norske myndigheter har deltatt og bidratt til den politiske ustabiliteten i Midtøsten. Land etter land har mistet sine ledere og stabilitet. Dagens flyktningsituasjon er i så måte et resultat av dette.

Norske politikere har således vært med på å skape den flyktningkatastrofen som utspiller seg i Middelhavet og på Balkan.

Det er derimot det norske folk som skal betale prisen for denne politikken når tusenvis av asylsøkere flommer over grensene og vi i tillegg skal bosette 8.000 ekstra flyktninger fra Syria.

I tillegg er det ingen som stiller spørsmålstegn ved hvorfor disse flyktningene skal integreres inn i det norske samfunnet. Hvorfor kan de ikke returnere til sine hjemland når krigen er over?

De tusenvis av kosovoalbanere og bosniere som kom til Norge var her kun i noen måneder og år, før krigen på Balkan var over. Svært få ble returnert.

KRIGEN I BOSNIA: Norge tok imot mellom 10.000 og 12.000 bosniske flyktninger når krigen i Bosnia pågikk på 90-tallet. Så og si ingen reiste hjem når krigen var over og landet fikk sin uavhengighet. (Foto: FN-soldat i Bosnia).

Les også: Flyktningbølgen – dette er bare starten

Kanskje burde politikerne spørre seg om noe av årsaken til den massive motstanden mot å ta imot så mange flyktninger og asylsøkere bunner ut i det faktum at ingen blir returnert når krigen er over og landene skal bygges opp igjen? Kanskje hadde det norske folk vært mer villige til å ta imot flyktninger hvis hele UDI-systemet ikke hadde vært bygget på at flest mulig skal bli på permanent basis?

Det er en smule merkelig at man må gå til en alternativ nyhetsside som Frieord og et idealistisk måltidskrift, som Målmannen, for å finne noen som tar opp denne type problemstillinger. Hvor er riksmediene? Hvor er den «fjerde statsmakten»?

Målmannen

Les den innsiktsfulle kronikken som tar for seg endel av de utfordringene Norge og Europa vil stå overfor framover og noen av de bakenforliggende årsakene til at nettopp disse flyktningkrisene oppstår, på nettstedet Målmannen.

8000 syriske flyktninger er ikke Norges bidrag i flyktningkatastrofen, det er kun den spede starten, når vi nå opplever at over 100 asylsøkere ankommer nå Norge hver eneste dag.

Les kronikken her:

8000 flyktningar er symbolpolitikk – Snakk helder um Syria-krigen i kommunevalkampen!

Relatert:

– Kun 10 prosent av båtflyktningene i Middelhavet er reelle flyktninger

– Flyktningkatastrofen i Middelhavet – en varslet katastrofe?

– Spørreundersøkelse: 85 prosent sier nei til å hente inn 8.000 syrere til Norge

– Haugesund: Vil putte eldre på dobbeltrom for å hente inn flere flyktninger

– Fjerner støtte til syke nordmenn – ønsker flere flyktninger og asylsøkere

– Vil ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

– 77-årig pensjonist kastet ut for å gi plass til flyktninger

– Når media er stille

Exit mobile version