Site icon Lykten

Asylbrems gir 5.6 milliarder ekstra i statskassa

Aftenbladet og NTB kaller reduksjonen av asylsøkere til Norge for en asylstopp. Det er imidlertid ikke en total stopp, men en betydelig reduksjon av økonomiske migranter som nå setter kursen for Norge.

I fjor ankom det ca. 35.000 asylsøkere, mens man i år forventer ca. 3.500, altså en tidel.

Les også: Sjokkavsløring fra Finansavisen: Asylsøkerne i 2015 vil koste 300 milliarder kroner

Dette betyr at budsjettet som finansminister Siv Jensen fra FrP hadde gjort klart kan revideres.

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) sine tall så vil nedjusteringen kunne løse ut så mye som 5.6 milliarder kroner. Selv med 10.000 asylsøkere, så vil det allikevel redusere utgiftene med 4.3 milliarder kroner.

Les også: Syria-flyktningene kan koste nærmere 1 BILLION KRONER

BRUKER ANDRES PENGER: Dagrun Eriksen poserte stolt etter at KrF vedtok å ta imot 10.000 Syria-flyktninger. Pengene skulle hentes fra norske skattebetalere. (Foto: Ned Alley/NTB scanpix).

Ifølge NTB så koster hver voksne asylsøkere årlig ca. 150.000 kroner med husly og mat, samt utgifter som utdanning, medisinsk tilsyn og annet.

En såkalt mindreårig asylsøker koster betydelig mer i året, nærmere 487.000 kroner.

Dette inkluderer registrering hos politiet, saksbehandling, tolkeutgifter, ett års botid i mottak, integreringstilskudd og opplæring.

Les mer: Asylbarna kan koste det norske samfunnet 27 milliarder

Andre utgifter ikke medtatt

De nedjusterte utgiftene det nå snakkes om har imidlertid utelatt endel indirekte kostnader som automatisk også forsvinner.

Man har da ikke regnet på hvor mye det vil bli spart på politiarbeide, advokatutgifter, rettssaker, fengsling, voldstekt- og voldsoffererstatning, forsikringsutbetalinger, barnehageplasser, brannskader og tap av bygningsmasse, tap av inntekt for ofre for asylkriminalitet, samt slitasje på lokalsamfunnene som må ta imot asylsøkerne.

Les også: Nesten 100.000 innvandrere i Akershus – doblet på 10 år

Les også: Nordmenn i mindretall i tre bydeler i Oslo – flere kommer

En mengde jobber som er betalt av staten vil også forsvinne, samt hos yrkesasylprofittørene som til nå har hatt en rekke medlemmer i mangemillionærklubben.

Bare uttransportering av ulovlige asylsøkere kostet norske skattebetalere 150 millioner kroner i variable utgifter i 2015.

Les også: De tre største asylbedriftene har hatt et overskudd på over en kvart milliard kroner på fem år

Relatert:

Exit mobile version