Site icon Lykten

KrF-landsmøtet: «Vi må ta imot langt flere flyktninger»

KrF hadde sitt landsmøte denne helgen og partiets ungdomsparti, KrFU, hadde i april lagt frem et forslag om å ta imot 10.000 «EU-flyktninger», som betyr mennesker fra ikke-vestlige land som for tiden sitter i leire eller oppholder seg i land som Italia og Hellas.

Dette er i all hovedsak mennesker fra Syria, Irak, Afghanistan og afrikanske land.

Forslaget fra KrFU om å ta imot 5.000 flyktninger i 2017 og ytterligere 5.000 i 2018 fikk støtte fra en rekke delegater.

FÅR STØTTE: Amnesty Norge støtter KrFU sitt forslag. (Foto: Twitter).

Les mer: Finansavisen: Norge drukner økonomisk av innvandringen

Les mer: 20.000 utlendinger mottar norsk trygd uten noen gang å ha vært registrert bosatt i Norge

Fra ABC Nyheter:

– Resolusjonen er god, men den inneholder ingen forpliktelser. Hvis ikke KrF skal gjøre det, hvem skal da gjøre det, uttalte tidligere KrFU-leder Emil André Erstad.

– Dette er en verdiprøve som vi ikke kan stryke på, uttalte en av delegatene.

– Jeg tror ikke det er ett tall her som er det riktig. Alle har sett KrFs engasjement, vi har sagt at vi skal ta en del av den europeiske ansvarsfordelingen, og vi har sagt at den konkurransen som er i Europa om å være strengest mulig, er uverdig. Derfor tror jeg ikke det er ett tall som er riktig i denne situasjonen, sa Hareide, som heller anbefalte KrFUs sekundære forslag om at Norge skal ta imot «langt flere» av de relokaliserte asylsøkerne. (Sitat slutt).

Les også: Flyktninger med opphold har fått 45.000 familiemedlemmer til Norge

FRI INNVANDRING: KrFs partileder Knut Arild Hareide ønsker å ta imot langt flere asylsøkere enn det Norge tar imot idag. (Foto: KrF.no).

Vedtaket ble imidlertid stemt ned med knapp margin. 91 mot 81 stemmer. Man gikk istedenfor inn for en formulering om at man skulle ta imot «langt flere relokaliserte asylsøkere enn i dag».

I tillegg vedtok KrF at man ikke skal kunne gi såkalte «enslige mindreårige asylsøkere» midlertidig oppholdstillatelse. En slik midlertidig tillatelse vil kunne gi myndighetene mer kontroll over hvilke som faktisk er mindreårige eller lyver på sine søknader om at de ikke har noen familie i hjemlandet, noe som er svært vanlig.

Les mer: Helvete har fryst over – SV ønsker innvandringsstopp

Les mer: Sjokkavsløring fra Finansavisen: Asylsøkerne i 2015 vil koste norske skattebetalere 300 milliarder kroner

Les mer: Familie må ta barna ut av barnehagen for å betale eiendomsskatt – kommunen trenger penger til masseinnvandring

Dette er ikke første gang slike tall har blitt kastet ut av norske politikere. Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre kom med samme utspill i 2015. (Se ytterligere videoer om temaet nederst i artikkelen).

Vil koste enorme summer

Norges innvandringspolitikk har vært svært generøs og per dags dato har Norge en nettoinnvandring på ca. 26.000 mennesker årlig, gjennom alle typer innvandring, noe som tilsvarer en by på størrelse med Hamar. (I 2012 var nettoinnvandringen på 47.000, som viser at tallet endrer seg ettersom situasjonen i verden endrer seg).

Kristelig Folkeparti og deres ungdomsparti debatterte ikke kostnadene av en ytterligere økning av innvandringen. Heller ikke om at kostnaden av å hjelpe 10.000 mennesker i Norge kan hjelpe opptil hundre ganger så mange mennesker i deres egne nærområder.

Les også: Sviket mot det norske folket – hvordan masseinnvandringen har forandre Norge for alltid

Det har blitt anslått at hver flyktning som ankommer Norge fra Syria, Irak og andre land i krig vil koste norske myndigheter minimum 4.7 millioner kroner, men mest sannsynlig ca. 10 millioner kroner per person.

Også NAV kom ut med rapporten «Fattigdom og levekår i Norge 2016», som fastslo at Norges vært generøse innvandringspolitikk har skapt en underklasse av fattige mennesker. På bare tre år har antallet mennesker med vedvarende lavinntekt økt fra 7.7 til 9 prosent.

Les også: Nav-rapport: Masseinnvandringen skader Norge

Les også: Norges politiske og folkelige selvmord

Det er særlig de ikke-vestlige innvandrerne som er overrepresentert på mottak av sosialhjelp og arbeidsledighetstiltak som drar økonomien ned.

I følge EUs fattigdomsgrense så har Norge nå 9 prosent  av befolkningen i kategorien «vedvarende lavinntekt». En økning på hele 1.3 prosent på kun de siste tre årene.

Rapporten viser at Norge nærmer seg med stormskritt mot å ha 100.000 barn i familier med lav inntekt.

Tallene støttes av tidligere rapporter fra SSB og andre offentlige institusjoner: Siste kvartal i 2015 lå sysselsettingen for innvandrere fra Asia (Midtøsten) og Afrika er på hhv. 53,0 og 40,7 prosent.

Det gjenspeiles også i SSBs tall fra norske kommuner i 2012, der innvandrere utgjør 35 prosent av alle sosialhjelpsmottagere. Bruken av sosialhjelp går tilbake for den øvrige befolkningen, mens den øker for innvandrere og norskfødte med innvandrerbakgrunn.

Den nyeste utgaven av Samfunnsspeilet til Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at bare seks av ti mannlige flyktninger mellom 23-45 er selvforsørget etter åtte år i Norge. Andelen som er selvforsørget går derimot ned etter åtte år.

Les også: Syria-flyktninger kan koste nærmere EN BILLION KRONER

EN TREDJEDEL: Allerede i dag utgjør innvandrere 33 prosent av innbyggerne i Oslo. Utviklingen har kommet så langt at den ikke kan reverseres. De ikke-vestlige innvandrerne koster norske skattebetalere mellom 4.1 til 9 millioner avhengig av hvilket land i den tredje verden de kommer fra. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Blant kvinnelige flyktninger som er selvforsørget etter åtte år er andelen 35 %, men så slutter andelen å øke, skriver HRS.

Noen nøkkeltall:

Hvor partileder Knut Arild Hareide og Kristelig Folkeparti, samt deres ungdomsparti, skal hente disse pengene fra, blir det ikke informert om i nyhetsdekningen fra landsmøtet.

Kutter i støtten til eldre, barn og syke

Det er kjent at norske myndigheter og kommuner rundt om i landet allerede har store underskudd og kutter i velferden til eldre, barn og syke.

Les om flere av disse sakene i lenkene nedenfor:

Exit mobile version