Site icon Lykten

Norsk kvinnelig bistandsarbeider voldtatt – Redd Barna Norge: «Ikke si det til noen og slettes ikke media»

REDD BARNA HOLDT VOLDTEKT AV KVINNELIG NORSK BISTANDSARBEIDER SKJULT I OVER 20 ÅR. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Lykten har skrevet flere saker om hvordan vestlige bistandsarbeidere, i all hovedsak kvinner, har blitt overfalt, voldtatt, gjengvoldtatt og i enkelte tilfeller kidnappet og drept i landene de jobber i.

I mange av sakene har kvinnenes medarbeidere, sjefer og organisasjoner forsøkt å dekke over og hysje ned hendelsene. De kvinnelige ofrene har blitt fortalt at de ikke bør gå ut med overgrepene, fordi det kan «skade» organisasjonenes ansikt utad til folket, og føre til rasisme og fremmedfrykt.

Les også: Venstreorientert politiker voldtatt av flyktninger – løy til politiet for å unngå «rasisme»

NRK skrev i går om en ung kvinnelig bistandsarbeider, Ida, som var på oppdrag i Etiopia på begynnelsen av 2000-tallet, da hun etter et nattklubb-besøk ble kjørt hjem av en etiopisk sjåfør som jobbet for Redd Barna. Det endte opp med at den norske kvinnen ble voldtatt av sjåføren.

Men det er først nå, nesten 20 år etter voldtekten, at sannheten om Redd Barnas hånderting av saken kommer ut. Ida ble nemlig fortalt å holde saken for seg selv og i alle fall ikke gå ut i media med den.

Fra NRK: 

Ida ønskjer å hindre at andre offer blir sjukare fordi dei freistar å fortrenge det vonde. Eller blir bedne om å teie slik ho meiner arbeidsgjevaren hennar gjorde.

I Noreg vart Ida møtt av Eva Torill Jacobsen, dåverande beredskapssjef i Redd Barna.

– I det vi går ut frå den folketomme hotellkafeen legg ho eine handa si på skuldra mi, den andre handa på armen min. Så ser ho meg djupt i auga, veldig privat og seier:– Ikkje fortel til nokon om dette og slettes ikkje til media. (Sitat slutt).

Les mer: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere i asylleir i Italia – bedt om å tie stille av medaktivister

Ida har slitt med tunge traumer, psykiske lidelser, depresjon, utviklet alkoholavhengighet og har mistet arbeidsevnen. Ida fikk også erstatning via retten som konkluderte at Ida ville kunne ha bearbeidet traumene og unngått en så alvorlig sykdomshistorikk om hun hadde kommet til behandling tidligere for traumene sine.

Men Redd Barnas kvinnelige ledere mener annerledes.

Fra NRK:

Dåverande generalsekretær Gro Brækken og utanlandssjef Tove Romsaas Wang vart informerte om valdtekta av beredskapssjefen.

Begge meiner saka vart godt handtert av Anders, som følgde henne til Noreg, og av beredskapssjefen som sørga for avtale på sjukehuset.

Nokre år før hadde Gjensidige betalt ut ei mindre erstatning for varig fysisk skade etter valdtekta. No hadde Ida også blitt 100 prosent arbeidsufør. Difor kravde ho også meir i yrkesskadeerstatning.

«Voldtekten fremstår imidlertid som en sentral del av årsaksbildet» står det i domen frå 2022.

(Sitat slutt).

Tove Romsaas Wang ble i 2019 tildelt Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeide med Redd Barna. Det er uklart i skrivende stund om hun har holdt flere overgrep mot norske bistandsarbeidere skjult for offentligheten.

HOLDT VOLDTEKT SKJULT FOR OFFENTLIGHETEN. Tove Romsaas Wang var utenlandssjef for Redd Barna da en av de kvinnelige norske bistandsarbeiderne ble voldtatt i Etiopia. Hun har holdt voldtekten skjult i snart 20 år.  (Skjermbilde / Youtube).
VAR MED PÅ HOLDE VOLDTEKTEN SKJULT FRA OFFENTLIGHETEN: Eva Torill Jacobsen daværende beredskapssjef i Redd Barna, fortalte Ida «Ikke fortell om dette til noen og slettes ikke til media.». På sin private Facebook-side omtaler hun seg selv som en «jævla sosialist» og at hun er «i mot vold mot jenter og kvinner.»  (Skjermbilde / Vimeo).

Ligner på grooming-sakene i England

Saken minner mye om hvordan ofrene for voldtekter av grooming-gjenger i England ble behandlet av lokale myndigheter og politiet. Også der ble jentene, noen helt ned i 12-års alderen, fortalt at de ikke skulle fortelle noen om overgrepene og voldtektene, fordi det kunne skade lokalsamfunnet og sette et negativt søkelys på den muslimske befolkningen.

Les også: Skandale: Politiet angriper voldtektsofre fordi de frykter rasismeanklager fra minoritetsmiljøer

Les også: Skjulte massive sexovergrep for ikke å miste stemmer blant innvandrerbefolkningen

Det gikk så langt at politiet og lokale myndigheter truet jentene med arrestasjon og rettslig forfølgelse om de anmeldte de muslimske voldtektsmennene.

En gjennomgående rød tråd i disse sakene er også at det er kvinnelige sjefer, omsorgsarbeidere, politiledere og journalister som undertrykker og skjuler hendelsene. Det blir påstått fra ofre og de få som dekker sakene at dette skjer av politisk ideologiske årsaker, da disse offentlige ansatte og lederne for bistandsorganisasjonene ofte er politiske aktivister og står til venstre politisk.

Les også: Sjokkvideo: Politisjef i England innrømmer at man lot muslimske gjenger voldta barn

Les også: ENGLAND: Myndighetene fortalte familie at de ikke kunne anlegge sak da 13-åring hadde «samtykket» til sex

De har da vært villige til å ofre både barn og ansatte slik at innvandring- og integreringspolitikken ikke skal tape ansikt og få negativ omtale. At kampen for antirasisme settes høyere enn rettferdighet for ofrene, slik som i Idas sak er i så måte ikke unik, men bare overflaten på et korrupt og politisk ideologisk system som er villige til å ofre unge mennesker for politisk vinning. Samtidig som lederne soler seg i glansen av millionlønninger, luksuriøse reiser og medaljer fra det norske kongehuset.

Les mer:

Exit mobile version