Site icon Lykten

Norsk statsborger dømt til åtte års fengsel for terrorisme

Den norske statsborgeren med pakistansk bakgrunn som feilaktig blir omtalt som «nordmann» av norske medier, skal ha reist til Syria for å tilslutte seg terrororganisasjonene IS og Jabhat al-Nusra.

Der skal han ha deltatt som bevæpnet soldat i flere måneder. Ifølge rettsdokumentene så skal pakistaneren ha «bidratt til å styrke terrororganisasjonene militært og bidratt til deres territorielle kontroll i Nord-Syria».

Aktor i saken, Geir Evanger, skal ha fremlagt bevis for retten der Ahmed kan sees på fotografier med rakettkastere og automatvåpen, samt ulike håndvåpen.

UTDANNET SOM SVEISER I FREDRIKSTAD: Pakistaneren Ishaq Ahmed skal ha blitt utdannet som sveiser i Fredrikstad. Han klarte imidlertid ikke å skaffe seg en jobb og levde av utbetalinger fra nav da han dro til Syria for å drepe uskyldige mennesker, inkludert kvinner og barn. Nå er han dømt til åtte år fengsel for terrorisme. (Foto: PST).

Les også: – Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultans sin tidligere organisasjon terrorstemplet

Kom til Norge med skuddskade

Ishaq Ahmed skal ha kommet tilbake til Norge med en skuddskade i beinet i fjor og ble da pågrepet på flyplassen i Oslo av Politiets sikkerhetstjeneste. Siden da har han sittet i politiets varetekt.

Rettssaken startet for tre uker siden og det ble det lagt ned påstand om åtte års fengsel, noe retten fulgte i sin dom mot pakistaneren med norsk statsborgerskap.

I sin begrunnelse for dommen skriver blant annet tingrettsdommer Hans-Christian Ingebrigtsen at «terrorhandlinger er et svært alvorlig internasjonalt problem, som hvert år tar mange uskyldige liv, skader er stort antall personer og ødelegger store materielle verdier».

Det er ikke ennå klart om Ahmed og hans advokat vil anke dommen.

I Norge har Ahmed utdannet seg som sveiser, men står ikke oppført med noen jobb eller arbeidsgiver, men har istedenfor gått på arbeidsledighetstrygd/sosialbidrag.

Les også: – Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

Andre sak på kort tid

Dette er den andre gangen på kort tid at norske statsborgere med fremmedkulturell bakgrunn har blitt dømt etter terrorparagrafene i norske rettsaler:

– Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

Tre menn med koblinger til den islamske terrororganisasjonen IS ble nylig dømt i Oslo tingrett. Rettssaken var historisk ettersom det var den første gangen noen ble tiltalt etter paragraf 147d i den norske straffeloven. Paragrafen nevner at alle former av støtte til terrorlistede organisasjoner er straffbart.

De tre dømte er ikke etniske nordmenn, men har asylrelatert innvandrerbakgrunn. To av de dømte, Valon Avdyli (28) og Visar Avdyli (25), er brødre og har albansk bakgrunn. Den siste, Djibril Bashir (30), kommer fra Somalia.

Oslo tingrett anså at det var tilstrekkelig med bevis for at Valon Avdyli og Djibril bashir har vært i Syria og kjempet for IS. For dette ble de dømt til fengsel i fire år og ni måneder, respektive fire år og tre måneder. Visar Avdyli ble dømt til syv måneder i fengsel for å ha handlet inn og sendt klær til en tredje bror, Egzon, mens han kriget i Syria. Egzon Avdyli oppgis å ha dødd i april, 2014.

Valon Avdyli (28) og Djibril Abdi Bashir (30) avbildet i Syria, nær grensen mot Tyrkia. (Foto: Politiets sikkerhetstjeneste)

Ville drepe norske førskolebarn

Overvåkingen viste blant annet at Valon Avdyli, sammen med sin yngre bror, skaffet ulovlige våpen og skuddsikre vester. På overvåkingsopptak som ble spilt under rettssaken kan man høre begge brødrene snakke om flere reiser til Syria. På en innspilling gjort rett før de ble pågrepet i 2014, så snakker de om å angripe en førskole i Norge og «drepe både store og små».

Les også: – Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

VILLE DREPE SMÅ BARN: På opptak som PST har sikret seg så snakker to av de dømte terroristene om å gå inn i en norsk barnehage og drepe både barna og de ansatte. Kort tid etterpå ble de pågrepet i Oslo av politiets sikkerhetstjeneste. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Relatert:

– Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

– Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

– Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

– Terrorfrykt over hele landet

– Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

– Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må se opp for radikale islamister

– Terrortrusler fra muslimer stopper PEGIDA-demonstrasjon i Oslo

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– Norske muslimer må ha moskeer for å unngå radikalisering

– Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud»

– Her er IS sin dødsliste over politikere, forfattere og journalister

– VG støtter ekstreme islamister i Norge

– Muslimer i Sverige hyller terrorangrepene i Paris

– Massakren i Paris feires i Gøteborg

Exit mobile version