Site icon Lykten

Norske medier kritiserer EM-jentene som skal til Nederland : «Dere er for hvite!»

De siste årene har det blitt rettet sterk kritikk mot kvinnelandslagene i håndball og fotball.

Både nyhetsbyråer, sportsjournalister og idrettsledere har kritisert de utvalgte troppene for å være «blendahvite» og «monokulturelle». Mangelen på hijaber og mørkhudede spillere har frustrert et politisk korrekt pressekorps.

I gårsdagens NTB-artikkel som ble publisert av Dagbladet kritiseres det i sterke ordelag at fotball-jentene er etnisk norske og ikke mørkhudede eller muslimske.

Les også: VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

FOR HVITE OG ETNISK NORSKE: Å sende en hvit og helnorsk spillertropp til EM speiler ikke det flerkulturelle og moderne samfunnet, kritiserer Dagbladet og NTB. (Faksmile/Dagbladet).

Å være «fargerik» og «flerkulturell» er ifølge norske medier å være mørkhudet og muslim:

Fra Dagbladet/NTB:

Omar Elabdellaoui, Tarik og Mohamed Elyounoussi og Haitam Aleesami er bare noen av de fargerike representantene hos Lars Lagerbäck.

Samtidig reiser kvinnenes landslagssjef Martin Sjögren nedover til Nederland med en tropp som ikke speiler et moderne, norsk samfunn.

– Dette kan jeg for lite om, men jeg registrerer og reflekterer over temaet. Det jeg vet er at dette er i ferd med å forandre seg hos de aller yngste. Der er den multikulturelle representasjonen mye større enn vi ser på seniornivå, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt til NTB.

– Favner ikke fotballfamilien hele det norske samfunnet?

– Det er skummelt for meg å trekke den konklusjonen, men du har rett i at det først og fremst er et etnisk norsk lag som stiller i EM, innrømmer NFF-toppen. (Sitat slutt).

Les også: Prisbelønt norsk Dagbladet-journalist kritiserer «blendahvite» norske fotballspillere

FLERKULTUR: Det iranske kvinnelandslaget har flerkultur. Norske medier mener at dette mangler på det norske kvinnelandslaget som er for blendahvitt. (Foto: Irans kvinnelandslag i fotball).

Hatet og rasismen mot de norske spillerne i de ulike idrettsgrenene har allikevel ikke blitt ført over til det norske herrelandslaget i Cricket, som er 100% pakistansk. De får være i fred fra norske journalisters overskrifter om krav om flerkultur.

FOR BRUNT? Her kan vi se det norske landslaget i Cricket stilt opp på Ekebergsletta og hovedsaklig bestående av personer med pakistansk opphav. Kan noen prøve å forestille seg den mediestormen om man påpekte at denne troppen var «sennepsbrun»? (Foto: Det norske landslaget i Cricket).

Les også: Journalist i Aftenposten: Nordmenn er ikke pene nok og bør blandes ut

Dagbladet og NTB velger heller å ikke diskutere den faktiske årsaken til mangelen på flerkulturelle innslag i kvinne-idretten. Nemlig æreskulturen og negativiten forbundet med at kjønnsmodne kvinner bedriver idrett i muslimske familier og miljøer, samt mangelen på foreldres deltakelse på treninger og dugnader.

Det er lettere å kritisere det norske samfunnet.

Hvordan står det så til inne på redaksjonene i Dagbladet, NTB og de andre norske mediene? Les og se selv her:

Les også: Vi har et kritthvitt medie-Norge

KVALITET: Å påpeke og sette fokus på hudfarge og etnisitet er ifølge NTB en «viktig nyhet», som er «kvalitetskontrollert informasjon som trygt kan videreformidles». (Faksimile/NTB).

Relatert:

Exit mobile version