Site icon Lykten

Sandnessjøen får islamsk bønnerop gjennom høyttalere

D
TALSPERSON: Konvertitten Tanja Brynlund har nå fått lov til å sette opp høyttaler utenfor moskeen.

Den muslimske foreningen Masjid Sandnessjøen har nå fått tillatelse fra kommunen til å sette opp en høyttaler utenfor moskeen sin i Torolv Kveldulvsons gate 42.

Det er talsperson i den islamske foreningen, konvertitten Tanja Brynlund, som står frem på Nrk Nordland og forklarer avgjørelsen (Fra Nrk.no):

– Det nye er at vi tar bønneropet ut. Det er en del av den muslimske gudstjenesten på lik linje med at kirkeklokker er en del av den kristelige gudstjenesten, sier Brynlund. (Sitat slutt).

Ifølge Tanja Brynlund skal de prøve ut høyttaleren nå under ramadan-måneden for så vurdere å fortsette med bønnerop hver fredag.

Hun forteller videre at det er mye negativt fokus på islam i media og at «urolighetene» som hun kaller det som nå har skjedd i Syria, Irak, Tunisia og Frankrike, kanskje gjør folk skeptiske til religionen hennes.

Men hun beroliger lokalinnbyggerne i Sandnessjøen med at de er kunnskapsløse om islam og at de etter å ha hørt på bønneropene hver uke kanskje blir mindre skeptiske.

Relatert: Minst 80 drept i ramadan-terror

Får støtte fra Ap-ordfører

Ordfører i Alstahaug kommune, Bård Anders Langå fra Arbeiderpartiet, tror at lokalbefolkningens skepsis til bønneropene er basert på utvitenhet.

Han ønsker bønneropene som vil høres utover boligfeltet velkommen og sier at folk bare må venne seg til at «noe nytt» får fotfeste i nærmiljøet.

Moskeen har forøvrig kjønnsdelte innganger og har vært i medienes søkelys før i forbindelse med at bygningen der moskeen er etablert manglet tillatelse til å brukes som bønnerom.

UVITENDE INNBYGGERE: Ordfører i Alstahaug kommune, Bård Anders Langå fra Arbeiderpartiet, uttaler til NRK at den delen av lokalbefolkningen som er skeptiske til bønneropene i Sandnessjøen er uvitende.

Relatert:

– Får muslimsk gravplass og Nord-Norges første moské i Hammerfest

– Fylkesmann: Norske skoler plikter å følge islamske regler

– Må ha moske for å unngå radikalisering

– Terrorfrykt over hele landet

– Omstridt muslim ønsker å bli ordfører i Oslo

– Selvmordsbomber fra Brorskapets norske moské

Exit mobile version