Site icon Lykten

Sjokkavsløring fra Finansavisen: Asylsøkerne i 2015 vil koste 300 milliarder kroner!

ULOVLIG INNVANDRING. Nok en busslast med påståtte asylsøkere og flyktninger ankommer Politiets Utlendingsenhet på Tøyen i Oslo en kveld i 2016. (Foto: Lykten.no).

Norske myndigheter og medier har vært svært motvillige mot å etablere det som har blitt kalt et «innvandrerregnskap». Altså et regnskap som skal se på hvor mye innvandringen koster Norge.

Et regnskap som ville inkludert all form for offentlig støtte fra Nav, UDI, rettsvesen, helsevesen, utdanningsvesen, fengselsvesenet, advokatsalærer, tolketjeneste, barnehager og arbeidstiltak, ville ha kunne skapt et folkeopprør.

Nå har Finansavisen, med tenketanken HRS, kommet med noen tall som viser omtrentlig hvor mye ett år med asylinnvandring vil koste den norske staten og skattebetalerne. Og det er til å bli svimmel av.

Vi skal prøve å holde orden på tallene.

I 2015 kom det 31.145 asylsøkere til Norge.

Finansavisen har brukt Regjeringens kostnadsanslag per person for asylsøkere. (Dette inkluderer ikke familiegjenforening, akuttmottak, politi, advokater m.m.).

Med dette som utgangspunkt så vil de asylsøkerne som kom i 2015 – hvis de alle får opphold – og det innvilges familiegjenforening – koste 300 milliarder kroner frem til år 2100.

Og dette er altså bare for asylsøkerne som kom i 2015 alene.

Noen nøkkeltall:

1.000.000.000.000 kroner

Frieord skrev i september i 2015 om den tidligere arbeidsministeren og professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole, Victor D. Norman, som uttalte at Norge bør ta inn minst 100.000 flyktninger fra Syria:

Norge bør tilby seg å ta imot 100.000 flyktninger fra Syria. Vi har plass nok; vi har råd til de investeringene det vil kreve; vi har de siste ukene vist at det ikke skorter på nordmenns hjertelag – og på toppen av det hele vil vi i det lange løp selv tjene på å bli litt flere.

Da er det mest sannsynlig utifra syrernes egen sysselsettingsrate på 26 prosent, at tallet vil kunne nå en utgift for norske skattebetalere på EN BILLION KRONER, eller 1.000 milliarder kroner. Vi snakker faktisk om 1.000.000.000.000 kroner.

Det tilsvarer alle utbetalinger fra folketrygden i to år. Eller 16 samferdselsbudsjett. Eller så og si hele statsbudsjettet for 2014.

Exit mobile version