Site icon Lykten

Smart Club blir asylmottak – 1.000 flyktninger ventes

Der det tidligere var hyllemetre med tørkepapir, sportsutstyr og frysedisker, skal man nå istedenfor huse over 1.000 sengeplasser for såkalte flyktninger og asylsøkere som ventes å ankomme Norge den nærmeste tiden.

Bruksendringen av det gamle kjøpesenteret ble bekreftet av et samstemmig politisk råd på onsdag ettermiddag.

I bygget skal UDI (Utlendingsdirektoratet), PU (Politiets utlendingsenhet), DSB (Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap), i samarbeid med de lokale myndighetene, registrere asylsøkerne samt tilby dem et bredt utvalg av helsetjenester.

Etter denne prosessen er meningen at de skal de sendes ut til andre deler av landet.

Les også: Rabbiner: Flyktningene er ikke syrere, de er ikke flyktninger og det er ikke noen krise

LAGT NED: Smart Club i Råde ble lagt ned i 2013. Siden da har lokalene stått tomme og ventet på nye leietakere. Nå har lokalpolitikere i Råde sammen med UDI bestemt seg for å gjøre om bygget til et asylmottak for over 1.000 asylsøkere.

Fra Moss Avis:

Frederikke Stensrød (FrP), varaordfører i Råde kommune, sier til Moss Avis onsdag ettermiddag at politikerne tirsdag kveld godkjente en bruksendring av Smart Club-bygget.

– Bygget er regulert til næring, men alle partiene godkjente tirsdag kveld, i et formannskapsmøte over epost, at bygget får en midlertidig bruksendring, sier Stensrød. (Sitat slutt).

Det skal også holdes et møte mellom ordfører, varaordfører og rådmann i Råde kommune på torsdag.

Les også: Imam til flyktningene: «Få barn med europeiske kvinner og erobre deres land»

Fra Moss Avis:

– Hva skal tas opp i dette møtet?

– Det handler om det samme, sier Stensrød.

– Kommer det et ankomstsenter til Råde må vi sørge for at innbyggerne våre blir ivaretatt, sier hun videre.

– Hva synes du om et eventuelt ankomstsenter i kommunen din?

– Det kommer mennesker til grensen vår uansett, så da må man gjøre noe med det. Jeg synes det er viktig å registrere disse og få de sjekket for diverse sykdommer, sier hun. (Sitat slutt).

I tillegg til Smart Club-bygget så har UDI også sett på hangarbygg på Rygge flystasjon som alternativ for å huse de over 1.000 ventede asylsøkerne.

Relatert:

Exit mobile version