Site icon Lykten

Venstreekstrem jusprofessor mente Listhaug var ansvarlig for dødsfall i Trondheim

Asylaktivist og jusprofessor Mads Andenæs gikk i dag ut og sa at statsråd Sylvi Listhaug bidrar til hatprat, som igjen fører til voldelige handlinger.

Les også: Asylsøker knivskar og voldtok kvinne i Trysil

TWITTER: Slik så Twitter-kontoen til jusprofessoren ut i dag tidlig. (Foto: Twitter).
TREKKER TILBAKE: Etter å ha blitt kontaktet av norske medier og fått en større klagestorm på sine sosiale medier, valgte jusprofessoren å trekke tilbake innlegget sitt mot Listhaug. (Foto: Facebook).

Les også: Asylsøker voldtok mindreårig gutt i Harstad

Mads Andenæs skal være professor ved Universitetet i Oslo, hvor han jobber ved Institutt for privatrett ved Det juridiske fakultetet.

Nettsiden ABC Nyheter skal ha konfrontert professoren med sin uttalelse, og da svarte han at han står for den.

Andenæs vet imidlertid ikke om den omkomne studenten som ble funnet i elva hadde noen kobling til Sylvi Listhaug.

Jusprofessorens nyeste engasjement mot Listhaug bunner i hennes ønske om flere asylsøkere i lukkede mottak.

Listhaug sa følgende om temaet:

«Dette er personer, hvor deres liv ikke betyr noe for dem. De dreper seg selv og andre. Og i møtet med dette, mener jeg vi må ta i bruk nye virkemidler. Ett effektivt virkemiddel er i alle fall å sørge for å ha kontroll på hvem som befinner seg i Norge, sa Listhaug»

Les også: Ulovlig asylsøker drepte Linn Olsen Uteng (32)

ASYL-AKTIVIST: Andenæs er svært engasjert for asylsøkere, hijaber og mot FrP. Sylvi Listhaug er ofte hoggstabbe hos jusprofessoren. (Foto: UiO).

Andenæs mener at Listhaugs blonde hår er årsaken til hennes hatefulle uttalelser og at disse kan føre til at muslimer blir radikalisert.

Det påpekes fra ABC Nyheter at politiet ikke har kommet med noen uttalelser om at dødsfallet i Trondheim er en kriminalsak og at Listhaug i så måte ikke kan knyttes på noen måte til saken.

Fra ABC Nyheter:

– Men politiet har ikke sagt at dette er en kriminalsak. Hvorfor knytter du Listhaug til denne saken? 

– Jeg sier at det «kan» føre til voldelige handlinger. Mine ord er forsiktigere enn i kategoriseringen fra Listhaugs side. Twitter-meldingen er er ikke mer irrasjonell enn hennes utspill. Mer alvorlig er det at hatprat kan få konsekvenser, særlig hvis Listhaug skrur sin hat-retorikk videre opp. Det er ikke bra om dette skjerpes. Den som gjør det kan få moralsk ansvar for vold, svarer jusprofessoren. (Sitat slutt).

Les også: Asylsøker drepte jente med 36 knivstikk – nå begynner rettssaken

Sylvi Listhaug kommenterer Andenæs sitt utspill som «Det absolutte bunnivået», og presiserer at hun tar fullstendig avstand fra hatprat, rasisme og grumsete holdninger.

Andenæs har på sosiale medier forsvart bruken av det kvinnefiendtlige tvangsplagget hijab, ment at innvandrervold gir flere stemmer til FrP har og har også anklaget Elin Ørjaseter for å stå bak radikalisering av innvandrere.

Han skal også ha vært positiv til at UDI-ansatte ikke følger myndighetenes nye regelverk vedrørende asylsøkere.

TYPISK ANDENÆS: Slik kan en typisk Twitter-melding se ut på feeden til jusprofessoren.

Les også: Ulovlig asylsøker drepte tre uskyldige mennesker på bussen i Årdal

Exit mobile version