Site icon Lykten

Tok feil om både Brexit og Trump – norske mediers kollektive selvmord

Venstremedia imploderte dette året. Alt som har vært skrevet og sagt i TV og aviser ble avslørt som løgner, demagogi og farget av deres egen politisk tilhørighet.

POLITISK KOMMENTATOR: Marie Simonsen har gitt seg som politisk kommentator, og bra er kanskje det. For sjelden har en godt betalt politisk synser tatt så feil som det Simonsen gjorde det siste halvåret. Se forøvrig et større utvalg av hennes Tweets nederst i artikkelen. (Foto: Twitter).
URIX FORKLARER: NRK prøvde så godt de kunne å skrive negativt om Trump og positivt om Hillary. Se overskriftene nederst i artikkelen og døm selv om du mener de har gjort en god jobb som lisenspliktig nyhetsformidler. (Foto: NRK skjermbilde).

AFTENPOSTEN: Kommentator i Aftenposten, Frank Rossavik, legger ikke skjul på hvem han ønsker i det hvite hus.

Å se og lese systemmedias reaksjoner etter Brexit og Trumps presidentseier i USA har vært en studie som bør være obligatorisk for alle som tar journalistutdannelse. I hvordan man ikke skal gjøre det.

Aldri før har eliten innen media og politikk blitt så grundig avkledd. Aldri har de blitt så grundig avslørt.

Aldri før har den venstreorienterte/ekstreme (stryk det som ikke passer) eliten innrømmet hvor besatt de er av hudfarge og sosial status som dette året. Alt handlet om hudfarge, etnisitet og seksuell tilhørighet. Om sosial klasse.

HETSEN MOT HVITE MENNESKER: Dagbladet Marie Simonsen var en av pådriverne for å påpeke hvor problematisk det er med med hvite mennesker. Hvite menn spesielt. Men hun var langt fra alene om dette. (Foto: Twitter).

Nye regler

De (Les: Systemmedia og politikere) har i mange tiår benyttet seg av hets, forfølgelse og uærlige metoder for å sikre sin posisjoner og makt i samfunnet. Alt har vært et politisk spill, uten tanke eller omsorg for de som ville lide under dette. Ideologien kom først, uansett om kartet ikke stemte med landskapet.

De har villig kneblet debatten og satt seg på pidestallen som de gode og ufeilbarlige.

Det hele har vært et skuespill, godt nok til å vinne en Oscar-statuett.

Men Brexit-kampanjen i Storbritannia og Trumps seier i USA har ristet løs hele fundamentet. De to største politiske jordskjelvene vi kommer til å oppleve på lang tid. To opprør mot elitene. Folket seiret over Goliath.

Avsløringene var like mange som de var sjokkerende. Det ble avslørt hvordan media hadde samarbeidet med politiske grupper og mer enn villig latt seg bruke som mikrofonstativer for Hillary Clinton. Hvordan de lot yrkesstoltheten og plikten overfor folket bli erstattet av politisk horeri.

Hvordan de hadde løyet gang på gang.

Nå sitter de tilbake avkledd. Latterliggjort. Ydmyket. De har mistet all profesjonell respekt.

Så her er vår utfordring til media og politikere i særdeleshet.

Fra og med nå av så kan dere ikke bruke følgende ord i deres artikler og kommentarer:

Rasist, fascist, nazist, homofob, islamofob, transfob, samt ord som fremmedfrykt, intoleranse og umenneskelig.

Dere kan heller ikke påkalle diktatorer med bart og deres politikk som forsvant velfortjent i det forrige århundret.

Dere har ikke lov å hetse eller tillegge mennesker meninger på grunn av sin hudfarge, økonomiske bakgrunn eller geografiske bosted. Ei heller alder eller politiske tilhørighet.

Fra nå av kan dere bare ta for dere nåtiden. Dere kan kun forholde dere til fakta og dagens politiske realitet. Dere kan snakke om velferd, arbeidspolitikk, samfunnspolitikk og internasjonal politikk – men uten å dytte noen av fy-ordene ordene nevnt ovenfor inn i deres argument.

Dere skal respektere alles meninger, uansett politisk farge.

Klarer dere det så har vi kanskje en mulighet for en sunn, fornuftig og holdbar debatt om nåtiden og fremtiden. Og kanskje klarer dere å unngå å gå til de grader på trynet som dere gjorde i 2016.

Med ønske om god videre debatt!

Et kikk inn i galehuset (Obs mye skrolling, men det må nesten til for å vise omfanget av saken).

Her er Marie Simonsens journalistiske harakiri:

 

Så har vi NRK. Klarer de å formidle valget objektivt?

Her er VGs korrspondent, Camilla Bjørn, på plass i USA for å gi leserne god journalistikk.

Men det var ikke bare i mainstream media at journalister, kommentatorer og korrespondenter sagde av grenen de satt på. Også på den såkalte konservative siden gikk det heller dårlig for de etablerte synserne.

MINERVA: Jan Arild Snoen fra Minerva slet med å forstå hva som var i ferd med å skje i USA. (Foto: Twitter).

INGEN STOPPER OPP: Verken Dagbladets Simonsen, NRKs korrepsondenter eller Minervas Snoen mener at deres totale mangel på forståelse og innsikt i dagens politikk har noe å si for deres videre karriere. Her fortsetter Snoen med å synse om valget i Frankrike selv etter å utøvd det som i fotball tilsvarer å skyte ballen i krysset. I eget mål. Har de noen kredibilitet igjen? (Foto: Twitter).

Dette var bare et lite, lite utvalg av det som finnes der ute. Men det gir en liten pekepinn på hvordan det står til i våre medier. Politikerne våre var ikke mye bedre, men de får vi spare til neste gang.

Relatert:

Exit mobile version