fbpx

Velkommen til Lykten.no

Listen to «Velkommen til Lykten!» on Spreaker.

Dagens mediebilde endrer seg raskt. Introduksjonen av internett og deretter sosiale medier har ført til et jordskjelv gjennom hele informasjonsindustrien. De som eide pressene og kontrollerte nyhetsformidling gjennom aviser, radio og TV, opplever nå at de møter knallhard konkurranse fra aktører med betydelig mindre ressurser og makt, i hovedsak gjennom bruk at internett.

Tidligere har media hyllet det såkalte «mediemangfoldet», det vil si, så lenge de selv kontrollerte hvem som fikk adgang til distribusjon og hva som ble formidlet. Dette eksemplifiseres best gjennom lokalavisene som etterhvert bare har blitt rene kopimaskiner for de store avisene og nyhetsbyråene. Det er ikke uvanlig at den samme artikkelen blir delt i et dusin lokalaviser rundt om i landet samtidig. Alle marsjerer og mener i takt.

Redaktører og journalister hopper mellom de ulike redaksjonene uten at det betyr noe for innholdet. Hvis noen skulle tro at en person som ikke var bakgrunnsjekket og godkjent av styrene i Amedia eller Schibstedt, noensinne fikk sette seg i en redaktørstol eller jobbe som journalist, så har man et noe naivt syn på hvordan det hele foregår. Her kysser alle ringen og går på riktig side i meningskorridoren. Og makten kan spores helt tilbake til finansselskaper på Wall Street i USA. Ja, du leste riktig.

Når formidling av informasjon og nyheter ble åpnet for fri konkurranse gjennom internett og sosiale medier, så var man imidlertid ikke så begeistret for «mangfoldet» lenger. For man styrte nemlig ikke hva som ble sagt eller hvem som sa det. Man hadde ikke lenger kontroll på hvem som ble redaktør eller hvem som ringte rundt og intervjuet politikere, politi og ledere. Man mistet kontrollen over narrativet, over den politiske vinklingen og ikke minst, hvilken informasjon og detaljer som kom ut til leseren.

«Det er vi som bestemmer hva dere skal tenke», sa den amerikanske programlederen Mika Brzezinski på direktesendt TV.

 

«Nå vil jeg si at det vil være underlig om NRK hadde spilt en helt nøytral rolle i denne presidentvalgkampen», sa kringkastingsrådets sjef, Per Edgar Kokkvold. Kringkastingssjefen, Thor Gjermund Eriksen, fulgte opp med å si at deres rolle ikke er å være objektive nyhetsformidlere.

Lykten.no ønsker å være et tilskudd til «informasjonskrigen» av mangel på et bedre ord. En tenketank for nasjonalkonservativ og liberal tenking. For det er en krig der ute. De fleste av de etablerte mediene ville ikke overlevd uten økonomisk drahjelp fra staten og skattebetalerne. Norske aviser mottar hundrevis av millioner i ulike støtteordninger og NRK har karret til seg over 5 milliarder fra skattebetalerne årlig. Allikevel sliter man med masseoppsigelser og annonsesvikt.

Selv de store venstreorienterte mediehusene som blir finansiert av private investorer sier opp tusenvis av ansatte årlig. Nye medier med en brøkdel av budsjettene har seilt inn og stikker stadig av med «mest delt», «mest lest» og «mest kommentert» på nettet. Venstresiden gnisser tenner.

Så deres strategi er å kollektivt sensurere de nye mediene som ikke følger globalistene og storbankenes ideologi og politikk. Og det har dessverre fungert i en viss grad, da eierne av de sosiale mediene selv tilhører den ideologiske og politiske venstresiden. Stadig sensureres og slettes store profiler fra ulike sosiale medier, etter koordinerte kampanjer fra de etablerte mediene.

Og vi snakker ikke om ekstremister, men vanlige nyhetsformidlere, Youtube-journalister og nye medieselskap som har plassert seg utenfor det politisk korrekte etablissementet. Det er rett og slett livsfarlig for økonomien å forsøke å livnære seg på nyheter og journalistikk utenfor den aksepterte politiske sfæren. Man kan miste hele livsgrunnlaget på et øyeblikk hvis man tråkker over grensa, da det ennå ikke finnes noen klare regler for eierne av Google, Facebook og Youtube om hvordan de skal oppføre seg overfor sine brukere. På mange måter virker det som om det hele er politisk styrt og da har man sviktet sine egne regler og prinsipper. Og dessverre har de sluppet unna med det enn så lenge.

Det er et ordtak som heter, «Si meg hvem du ikke kan kritisere, og jeg skal fortelle deg hvem som har makten».

I Norge ser vi dette klart ved riksmedias stadige angrep på de nye mediene. Istedenfor å ønske dem velkommen og ta konkurransen på strak arm, så forsøker man å sabotere dem på alle mulige måter. Det inkluderer å kontakte annonsører, arbeidsgivere og ulike mediaplattformer, for å få dem sensurert eller fjernet helt. Bruk av skjellsord og politiske klistrelapper sitter løst. Man stenger og sletter kommentarfelt i sine egne publikasjoner for å slippe motsigelser, selv fra sine egne lesere. For man vet at man taper informasjonskrigen hvis man stiller på like vilkår og må sammenligne ideer og ideologi uten å selv styre informasjonsflyten. Man taper hvis man må bruke rasjonelle argument, fakta og sannhet når man produserer og formidler innhold.

Lykten.no er et nytt tilskudd til mediemangfoldet og det flerkulturelle informasjonslandskapet. Vi vil være en fargeklatt av innhold , informasjon og ideer, der våre skattefinansierte medier er grå, konforme og kjedelige. Vi vil som navnet vårt antyder, belyse de områdene våre etablerte medier med vilje unngår å snakke om og utfordre det eksisterende mediebildet. Det vil vi gjøre gjennom aktuelle nyheter, kommentarer, intervjuer og audiovisuelle midler. Og det nye marerittet til venstresiden. Mems. Vi ønsker våre lesere å ta del i det hele med oss ved å sende inn tips, kommentarer og leserinnlegg. Sammen vil vi skape en synlig balanse i informasjonshverdagen.

Alle som kommer til Lykten.no skal kunne vite at vi ikke er betalt eller støttet av noen andre enn leserne og at vi formidler sannheten, selv hvor ubehagelig den måtte være. At vi aldri vil unngå å snakke om temaer eller nyheter av hensyn til politisk korrekthet. Vi gleder oss til å se dere i kommentarfeltene, via leserinnlegg og på våre sosiale medier!

Velkommen til Lykten.no!

Facebook Comments