Site icon Lykten

Flyktningestrømmen fra Afrika truer Europas levestandard og sosiale grunnstruktur

Den britiske utenriksministeren Philip Hammond fra det sittende regjeringspartiet Tory, har nå offentlig uttrykt hva mange EU-borgere lenge har tenkt om den ukontrollerte tilstrømningen av økonomiske flyktninger fra Afrika.

59 år gamle Hammond, som er tidligere næringssjef, transport- og forsvarsminister, uttalte at den pågående tilstrømningen av flyktninger fra Afrika truer levestandarden og EUs sosiale grunnlag.

Les også: FN: Innvandring avvikler velferdsstaten

– Den europeiske union har ikke plass til millioner av mennesker som er på utkikk etter et nytt liv. Dette kan vi ikke fortsette med. Europa kan ikke beskytte og opprettholde sin levestandard og sin sosiale struktur, og samtidig absorbere millioner av innvandrere fra Afrika, sa statsråden nylig til TV-kanalen BBC.

– EU-landene burde være i stand til å løse disse problemene ved å sende dem som ikke har rett til asyl tilbake til sine hjemland. Etter gjeldende europeisk lovgivning kan de mange emigranter være ganske trygge på at det aldri vil skje, føyde han til.

Øker kontrollen

Å sette på dagsorden en forestående økonomisk krise som følge av de utallige flyktningene fra Afrika, faller naturligvis journalistene i systempressen tungt for brystet. Tonen overfor den britiske utenriksminister Philip Hammond vil derfor nok bli noe skjerpet i dagene som kommer.

At Storbritannia stadig skjerper sin asylpolitikk er heller ikke med på å blidgjøre pressen. Arbeidsgivere som ansetter flyktninger uten arbeids- og oppholdstillatelse, «skal få svi», sa den britiske innvandringsministeren James Broken til tv-kanalen BBC.

David Camerons konservative regjering planlegger razziaer mot byggeplasser og renholdfirmaer for å renske opp i den ulovlige innvandringen. Storbritannia har i dag færre asylsøkere og emigranter enn de andre landene i EU.

Les også: EU-migranter har tatt jobben fra 1 millioner briter

Farage fikk rett

STADIG MER POPULÆR: Nigel Farage og hans UKIP får stadig flere stemmer i Storbritannia.

Oposisjonslederen Nigel Farage og hans parti UKIP, puster fremdeles regjeringen i nakken. Bildene av leirene i Calais i Nord-Frankrike med sine over 5.000 flyktninger, og filmopptak som viser hvordan ulovlige innvandrere hver natt uhemmet forsøker å tvinge seg vei gjennom tunnelen til Storbritannia, gir Farage vind i seilene. Men også de påfølgende problemene som denne ukontrollerte innvandringen medfører, gir den karismatiske politikeren ytterligere oppslutning.

Nigel Farage har i årevis hatt disse problemene som en av hovedsakene i partiets politikk. Nå viser bildene med all tydelighet at han har hatt rett i alt han sa. At media sverter Farage som høyrepopulistisk ser ikke ut til å svekke ham lenger. Tvert i mot synes folk å heller stole på ham, da han har fortalt sannheten, enn på alle de andre politikerne.

Spørsmålet om England kanskje skal hoppe av EU-karusellen blir stadig varmere nå som vi nærmer oss folkeavstemningen, som skal avholdes innen 2017.

Relatert:

– FN: Innvandring avvikler velferdsstaten

– Ungarn bygger mur mot masseinnvandringen

– Ny asylrekord i EU i 2014 – ny lov kan øke antallet ytterligere

– Flere asylsøkere til Europa og Norge

– FNs høykommisjonær vil bøtelegge land som ikke tar imot nok flyktninger

– Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner EU med Sovjetunionen

– Europeiske journalister er kjøpt og betalt

– EU-forslag: ønsker å forby alle journalister som ikke er kritiske til Russland

– EU-migranter har tatt jobben fra 1 millioner briter

– Island sier nei takk til EU

– Vesten kan ta imot 700.000 asylsøkere bare i år

– Rekordmange kosovoalbanere strømmer inn i Europa og søker asyl

Exit mobile version