Site icon Lykten

Terrorangrepet i San Bernadino mer omfattende enn først antatt

Rundt den 18. november, altså rett før terrorangrepet i San Bernadino, ble det overført rundt en kvart million kroner til en bankkonto som den mannlige terroristen Syed Farook hadde i sitt navn. Ytterligere større transaksjoner ble gjort av Farook helt inntil terrorangrepet ble utført.

Les også: Syed Farook (28) og Tasfeen Malik (27) bak massakren i San Bernadino

Amerikanske myndigheter etterforsker nå om disse overføringene er koblet mot de våpnene som ble brukt under angrepet og som ble kjøpt lovlig i California, delstaten som har USAs strengeste våpenlover.

Terrorangrepet var planlagt i lang tid

Terroristene hadde blitt radikalisert under en lenger periode, under tiden da IS vokste frem, noe som viser at angrepet ikke var en impulsiv gjerning, men noe som har blitt inspirert av ideologi under en lenger tid. Den kvinnelige terroristen Malik, hadde blitt radikalisert i minst to år, altså før hun kom til USA.

TERROR-EKTEPAR: Syed Farook og Tashfeen Malik sitt terrorangrep kan være mer intrikat enn først antatt. Ny informasjon viser blant annet at våpnene som ble brukt under angrepet ble kjøpt tre år i forveien, og en tidligere nabo nå er under etterforskning for å ha hjulpet ekteparet. (Foto: politiet).

Den mannlige terroristen Farook, hadde etablert kontakter hos internasjonale terrorister, blant annet med den somaliske flyktningen Hassan i USA, men forsøkte også å bygge videre på disse kontaktene ved å skape nære bånd med veletablerte internasjonale terroristgrupper.

Amerikanske myndigheter påpeker at terror-ekteparet var svært flinke til å skjule sine spor før de gikk til angrep.

Utover det som er nevnt ovenfor, så nevnes det at Farook også var koblet til andre muslimske terrorister i USA, som allerede i 2012 planla å reise til Afghanistan for å kjempe for terrorgruppen al-Qaida, men som ble anholdt i USA. En av disse er Sohiel Kabir, som ble dømt til 25 år i fengsel.

Les også: FBI terror-ekspert: Flesteparten av moskeene i USA er endel av et «jihadistisk nettverk»

Barndomsvenn og nabo i avhør

Også en av Farook sine tidligere naboer er under etterforskning for å hjulpet Farook med å kjøpe de våpnene som ble brukt under terrorangrepet.

KJØPTE VÅPEN: Barndomsvenn og nabo av Syed Farook, Enrique Marquez (29), skal ha kjøpt våpnene som terror-ekteparet brukte under massedrapet.

Det spekuleres også i om ekteskapet var arrangert av en terroristgruppe, nettopp for å utføre jihad i USA. Også Farook sin mor kan være innblandet, ettersom hun sendte penger til Farook før terrorangrepet. Moren har også løyet for en amerikansk domstol i forbindelse med hennes innblanding i Farooks liv.

Den nye informasjonen gjør at det blir mer tydelig at Farook og Mali tømte sine bankkontoer da de visste at deres terrorangrep mest sannsynlig ville koste dem deres liv.

Hele historien rundt terrorangrepet i San Bernadino blir således stadig mer innviklet og komplisert og viser hvordan ekstremt sofistikerte operasjoner muslimske terrorister iscenesetter for å terrorisere den vestlige verden.

Den siste nyheten fra USA er at FBI nå har funnet en rekke gjenstander i en hytte som ekteparet brukte i tiden før de begikk angrepet og at de mulig reiste dit for å gjemme bevis etter massedrapene.

Les også: USA og islam – dødsstraff, terror og muslimske fridager

HAR FUNNET GJENSTANDER: FBI har funnet gjenstander i en innsjø som ekteparet skal ha brukt i tiden før angrepet. Det viser blant annet at angrepet ikke var utført spontant, men var planlagt over tid. (Foto: Amerikansk TV).

Muslimsk masseinnvandring gir økt terrorfare

Å forebygge og stoppe disse angrepene viser seg alt vanskeligere, nesten umulig, i takt med at terroristene blir stadig flinkere på å unngå politimyndighetene. Mer muslimsk innvandring vil knapt bidra til å minske dette voksende problemet i Vesten, men mer sannsynligvis øke den.

Terrorangrepet kunne også ha vært avverget hvis en av naboene til ekteparet hadde turt å ringe til myndighetene da de så mistenkelige bevegelser ved huset til terror-ekteparet, men ikke gjorde dette av frykt for å bli kalt «rasister».

Når det gjelder de nå drepte terroristene Malik og Farook sitt relativt nyfødt barn, så har terroristenes familier søkt om å få ta hånd om barnet permanent. En amerikansk domstol skal derfor bestemme om barnet skal få vokse opp hos terroristenes familier eller adopteres av en vanlig amerikansk familie.

Relatert:

Exit mobile version