Site icon Lykten

Polsk leder med kraftig kritikk av Angela Merkel

Fortsatt nekter Polen å godta sin kvote, skriver det russiske TV-selskapet RT. Og nå går den tidligere polske statsministeren Jarosław Kaczyński hardt ut mot Tyskland og Angela Merkel.

«Vi har ikke åpnet Europa for flyktninger – fru Merkel har,» sier den tidligere konservative statsministeren, som leder Lov og Rettferdighetspartiet, til TVP Info. «Og det er fru Merkel og Tyskland som må bære konsekvensene, ikke Polen.»

Les også: Etter Belgia-terror: Polen nekter å ta imot muslimske flyktninger

Lov og Rettferdighetspartiet mener at de mange terrorhandlingene i Europa der asylsøkere har vært involvert dokumenterer at deres politikk er riktig, og slår fast at Polen ikke vil ta imot innvandrere uten sikkerhetsgarantier.

Les også: Irakisk terrorist planla massedrap på kristne under pavebesøk i Polen

EU har truet med sanksjoner dersom Polen ikke følger opp vedtaket om å ta imot asylsøkere, men det biter ikke på landets innenriksminister Mariusz Błaszczak. Han mener at en tilslutning til dette kravet vil være mye verre for Polen enn en potensiell straffereaksjon fra EU. Mariusz Błaszczak har tidligere gitt multikulturalismen skylden for de mange blodige terrorangripepene i Vest Europa.

Les også: Polsk innenriksminister: «Multikulturalisme, innvandring og politisk korrekthet er årsaken til Europas terrorfrykt

Også nåværende statsminister, Beata Szydlo, har gått ut mot EU og byråkratene i Brussel. Her i en video fra 24. mai.

Relatert:

Exit mobile version