Site icon Lykten

«Vi vil ha Armani og Hugo Boss» – flyktninger krever merkeklær

Lorenzo Chinalleto som er presidenten for Cooperativa Sociale Onlus huser for tiden en rekke migranter på Hotel Byron i byen Venezia i Italia.

Han forteller hvordan de har ytret seg negativt om å få klær fra de lokale katolske menighetene og andre frivillige organisasjoner, fordi klærne ikke har vært merkeklær.

Han forteller:

– Dessverre har de kommet til Italia hvor man har nordeuropeisk standard på asylinstituttene. Når de kommer så gir vi dem klær, normale klær.

– Men de vil ha merkeklær som Armani og Hugo Boss, og de spør etter sko med merket Pirelli. Dette er deres merker. Når de kom til oss hadde de ingen klær, men de hadde alle smart-telefoner, fortsetter italieneren.

Les mer: UDI reiser til Italia for å hente flyktninger til Norge

VIL HA MER PENGER: Migranter i Europa ønsker seg merkeklær og penger. I Tyskland klaget nylig afrikanske migranter på at de ikke kunne leve på ca. 5.500 kroner i lommepenger i måneden. Dette i tillegg til gratis losji, mat, helsetjenester og andre velferdsgoder som tilbys. (Foto: Migrant i Tyskland).

(Videoene utenom hovedvideoen øverst i artikkelen er hentet fra forskjellige steder i Europa de siste årene og viser hvordan situasjonen er der migrantene samles i større antall).

Les mer: Kvinnelig journalist voldtatt av væpnede flyktninger i Frankrike

Blokkerte trafikk

Førti av migrantene som bodde på Hotel Byron tok til gatene for å uttrykke sin misnøye og blokkerte trafikken. I en video tatt utenfor hotellet på mandag kan man se demonstranter rope på engelsk at man ikke ønsker å spise pasta.

Migrantene kommer hovedsaklig fra Senegal, Nigeria, Somalia, Mali og Ghana, forteller avisen Il Gazzettino.

I mai skal en gruppe enslige flyktningbarn ha stått bak en voldelig protestaksjon for å bli overført fra byen Fondachelli Fantina fordi «det var for små muligheter for underholdning» i byen.

Etter at de hadde rasert hele mottakssenteret sitt til en slik grad at ingen kunne bo der mer, så valgte myndighetene å innkvartere dem på et luksushotell istedenfor.

Les mer: Syriske flyktninger reiser hjem på ferie til Syria

Les mer: Somalisk familie flyktet fra krig – krever å få reise tilbake på ferie

TV og gratis buss

I juni hadde noen migranter som bodde i en liten by på øya Sardinia protestert i flere dager og krevde bedre måltider, TV’er i hvert rom og en daglig buss som kunne ta dem til øyas hovedstad, Cagliari.

Spenningen i byen var høy da migrantene vandaliserte boligene sine.

Les mer: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere i asylleir i Italia – bedt om å tie stille av medaktivister

Regiondirektøren for det populistiske sardinske aksjonspartiet, Marcello Orru, kommenterte hendelsen.

– Det er umulig for oss å fortsette å akseptere disse menneskene som ikke liker velkomsten de har fått, måltidene og de gratis hotellrommene. Og deretter å protestere for å få TV’er på hvert rom og daglig buss for å ta dem til Cagliari gratis.

– Det er for lett å anklage oss for rasisme og fremmedfrykt, men vi nekter å akseptere denne totale og uakseptable behandlingen av det sardinske folket. Disse mennene er muskuløse og utstyrt med de siste utgavene av iPhone-mobiler.

– Hvis de ønsker en TV på hvert rom og kanskje en massøse, så må de settes på et skip og bli sendt hjem til Afrika umiddelbart. Med en enveis-billett, avslutter den oppgitte lokalpolitikeren.

VIDEO: «Allahu Akbar» – flyktninger fra Afrika roper islamske slagord på vei til Europa

VIDEO: Flyktningvideoene norske medier ikke tør å vise

ENDELIG I EUROPA: EN gruppe båtflyktninger fra Midtøsten har ankommet Europa og poserer velvillig foran kameraet. Nå venter et liv uten bekymringer med velferd, jobb, utdannelse og uten krav om integrering.

Relatert:

Exit mobile version