Site icon Lykten

England: Muslimsk ektepar ville sprenge kjøpesenter fullt av mennesker

Et jihadist-ektepar fra London ble denne uken funnet skyldige av retten for å ha planlagt å et «IS-inspirert» terrorangrep i London, ikke langt fra dronningens residens.

JIHADIST-EKTEPAR: Mohammed Rehman og Sana Ahmed Khan ønsket å drepe uskyldige mennesker i London ved å sprenge bomber på enten et kjøpesenter eller t-banen. Begge to var godt integrerte og hadde vokst opp og gått på skole i England.

Les også: Statusrapport fra Storbritannia – en rasert nasjon

Ville sprenge bombe på kjøpesenter

Ifølge britiske medier skal det muslimske ekteparet ha planlagt et angrep enten i et tettpakket kjøpesenter eller på en t-banestasjon, slik at flest mulig uskyldige mennesker ville bli drept av bombene deres.

Mohammed Rehman (25) og Sana Ahmed Khan (24) skal ha planlagt å utløse bombene på tiårsdagen for terrorangrepet den 7. juli i 2005, hvor 56 uskyldige mennesker ble drept i en serie selvmordsangrep på t-baner og busser i London.

VILLE SPRENGE MENNESKER: Jihadist-ekteparet ønsket å drepe uskyldige mennesker ved å sprenge en bombe midt i et tettpakket kjøpesenter i London.

Les også: Muslimer vandaliserte minnesmerket for ofrene etter 7/7-bombene i London

Godt integrerte

Begge to kom fra relativt velstående familier og Sana Khan var utdannet på universitetet og ønsket å jobbe som lærer. Hun blir omtalt av naboer og venner som «rolig og høflig».

Ekteparet skal ha tatt opp lån for å kjøpe kunstgjødsel, som Rehman skulle bruke i bomben. Noe av dette ble blant annet kjøpt på nettsiden eBay.

I retten kom det fram hvordan ekteparet skal ha giftet seg i en hemmelig islamsk seremoni og ha vært oppslukt av IS og al-Qaida-propaganda, samt idoliserte en av selvmordsbomberne fra terrorangrepet i 2005.

Les også: 10 år siden det muslimske terrorangrepet i London

Prøvesprengte bombe i hagen

Ekteparet skal også ha prøvesprengt en mindre bombe i hagen sin og tatt det opp på film.

De skal ha blitt avslørt etter at Rehman, som kalte seg «den lydløse bomberen», skrev en Tweet, hvor han spurte om råd for hvilket sted det var best å bombe. Han skal også ha spurt sine følgere på Twitter om «et kjøpesenter eller t-banen var et bedre sted for terrorangrepet».

Rehman skal ha sendt ut forespørselen gjennom en profil med bilde av «Jihadi John», en kuwaitisk jihadist med engelsk pass, som ble kjent for sine halshuggingsvideoer fra Midtøsten.

Paret skal ha blitt avslørt etter at britisk etterretning gjennom falske profiler på sosiale nettverk skal ha klart å få ut informasjon av Rehman om terrorangrepet. Til slutt hadde politiet nok informasjon til å gå til pågripelse av ekteparet, som skjedde i mai i år.

Les også: Lærer på muslimsk skole i England: «Homoseksuelle skal steines»

Fant sprengstoff i hjemmet

Politioffiserer som gjennomsøkte det muslimske ekteparet sitt hjem i Reading, fant 10 kg ammoniumnitrat, som brukes i bomber. Det skal ha vært dobbelt så mye som politiet fant etter terrorangrepene i 2005.

Man fant også dokumenter hvor Rehman blant annet hadde sverget troskap til IS-lederen Abu Bakr Al-Baghdadi, samt en kniv lik den IS bruker til halshugginger i videoene sine.

Det ble også funnet manualer for hvordan man lager eksplosiver og bomber på mobilen og datamaskinen hans.

Ekteparet skal ha giftet seg i all hemmelighet uten at familiene deres visste om det og levd separat. Men deres forkjærlighet for islamisme og ekstrem voldsideologi, ga dem et sterkt bånd som til slutt førte til at de ble arrestert og funnet skyldige i å ville drepe uskyldige mennesker.

«NORMALE»: Ekteparet viste ingen tegn til å følge islam religiøst. Bilder funnet av politiet viser et ungt ektepar som vanskelig kunne oppfattes som islamistiske og med planer om terrorangrep. (Foto: Privat).

Les også: Nicolas Salvador siktet for å ha halshugget 82 år gammel kvinne i London

Flere jihadist-ektepar

Men dette båndet var ikke sterkere enn at de begge tystet på hverandre under rettssaken.

Ifølge aktor var ekteparet bare dager ifra å sette terrorplanen ut i live, noe som kunne ha ført til tap av mange menneskeliv.

Dommeren i saken fant ekteparet skyldige i terrorplanleggingen og dom i saken vil følge senere i uken.

Rettssaken i London kommer bare en måned etter at et annet jihadist-ektepar i USA, skjøt og drepte 14 mennesker på et senter for utviklingshemmede, før de ble skutt og drept av politiet etter en biljakt.

Les også: Syed Farook (28) og Tasfeen Malik (27) bak massakren i San Bernadino

Les også: Terrorangrepet i San Bernadino mer omfattende enn først antatt

Norske nyheter stille

Til tross for at saken har vakt oppsikt i England og viser en urovekkende utvikling, hvor muslimske ektepar i større grad ønsker å utøve terroraksjoner sammen, så har norske medier valgt den stille linjen i denne saken.

Aftenposten har skrevet en mindre sak, hentet fra NTB. Den var uten bilder eller noe inngående informasjon. Dagbladet, VG, NRK og TV2, glimrer helt med sitt fravær.

Med tanke på at mer enn en halv million nordmenn reiser til Storbritannia hvert år, blant annet for å shoppe på det aktuelle kjøpesenteret, så skulle man tro det ville være av interesse for norske medier å videreformidle hva som foregår der.

Relatert:

Exit mobile version