Site icon Lykten

EU-leder: «Majoriteten av asylsøkerne er velferdsmigranter og ikke flyktninger»

Seks av ti – altså en klar majoritet – av de som søker asyl i EU er ikke flyktninger, men økonomiske velferdsmigranter som savner beskyttelsesbehov og asylgrunnlag.

Les også: Flyktninger strømmer til Sverige etter at Danmark halverte bidrag til asylsøkere

Dette sier EU-kommisjonens første viseordfører, den nederlandske sosialdemokraten Frans Timmermans til TV-stasjonen Nederlandse Omroep Stichting, NOS. Timmermans mener at disse personene bør sendes tilbake umiddelbart for å frigjøre ressurser til de som virkelig trenger beskyttelse.

– Mange av mottakene i Europa opererer helt på grensen til hva som er forsvarlig og en retur av de grunnløse migrantene ville gjøre en enorm forskjell, fortsetter Timmermans.

Les også: Syria-flyktninger kan koste nærmere tusen milliarder

RAPPORT: En ny rapport fra EU-organisasjonen viser at 6 av 10 asylsøkere er velferdsmigranter og ikke har reelle beskyttelsesbehov.

Over en million migranter tok seg inn i EU i løpet av 2015, hovedsaklig gjennom Italia og Hells. EUs ytre grensekontrollmyndigheter, Frontex, går på knærne og den ytre grensekontrollen har i prinsipp havarert.

Frans Timmermans mener med henvisning til den Frontex-rapporten som disse tallene kommer fra, at flesteparten av disse migrantene ikke er flyktninger, men personer som ønsker et økonomisk behageligere liv enn det de hadde i landene de bodde i før.

Ettersom man vet at man ikke har en utdanning som gjør at man kan arbeidsinnvandre til EU – noe som i prinsipp er helt fritt – velger man istedenfor å misbruk asylretten i håp om å kunne ta for seg av de økonomiske bidragene dette gir rett til.

Les også: EU-sjef tror flyktningstrømmen vil fortsette

Man søker seg derfor også til de landene som blant annet Tyskland, Sverige og Norge, der kravene for asylrelatert opphold er lavest og der bidragssystemene er de mest generøse.

Timmermanns støtter sin uttalelse på at det store flertallet – 60 prosent – som ankommer EU, kommer fra helt andre land enn det krigsherjede Syria, personer som kommisjonsordføreren mener «ikke har en eneste grunn å søke flyktningstatus fra».

Ewa Moncure, som er talskvinne for Frontex, og som altså er det organet som står bak rapporten som Timmermanns henviser til, bekrefter at langt ifra alle asylsøkere kommer fra Syria. Derimot sier hun at hun har fått munnkurv når det gjelder den faktiske prosentandelen. Hun opplyser allikevel at slike prosentsatser vil bli offentliggjort i fremtiden.

Mange av de som har kommet via Italia er nigerianere. Timmermanns nevner også de store strømmene av tunisiere og marokkanere har kommet til EU via Tyrkia og at disse ikke har noen flyktningstatus, men er økonomiske velferdsmigranter.

Les også: Syrisk flyktning: «Mitt mål er å islamisere Europa»

Ifølge Timmermanns har de altså ingen rett til å få asyl i noe EU-land. Allikevel beslaglegger de en majoritet av mottakelse- og asylressursene.

Det mener kommisjonsordføreren er urimelig og anser at disse personene bør sendes hjem til sin opprinnelsesland direkte, slik at de ikke stjeler resurser fra de virkelige flyktningene. Dette er helt nødvendig, mener Timmermanns, ettersom antallet migranter som kommer til EU-landene idag overstiger kapasiteten for hva mottakerlandene kan håndtere.

Uttalelsen og rapporten kommer samtidig som Slovakia sin statsminister Robert Fico nylig gikk ut og hevdet at EU begår et «rituelt selvmord», ved å la så mange mennesker komme hit:

– Om man på grunnlag av tilfeldige eller permanente kvoter tvinger oss å importere 50.000 personer med en helt annen kultur og religion – og disse i all hovedsak er unge menn – så kan jeg ikke forestille meg at vi skulle kunne integrere dem, for det går ikke.

Les også: Statsminister: «Europas eksistens er i fare»

KRITISK: Slovakia sin statsminister, Robert Fico, er mildt sagt lite imponert over måten EU har taklet migrasjonsflommen og nå presser EU-landene til å ta imot ikke-integrerbare og i mange tilfeller falske migranter.

– De ville ende opp med å bo for seg selv og ha sine egne liv og egne regler, og derfor sier jeg at denne ideen er feil og ugjennomførbar.

–  Hvis det skal gå helt til sent i 2016 eller 2017 for Europa å sette opp sine planlagte grense- og kystvaktstyrker, så vil EU ha tatt livet av seg selv. Vi marinerer i vår egen inkompetanse og kjemper mot kvoter som er ulogiske, mens tusenvis av migranter kommer til Europa hver eneste dag, sier Fico ifølge avisen Telegraph.

Les også: FN-økonom: Innvandringen vil avvikle velferdsstaten

Relatert:

Exit mobile version