Site icon Lykten

EUs drakoniske sanksjoner mot Polen stoppet av Ungarn

Tidlig i går stemte Polen ja til lovforslaget om å reformere sitt rettsvesen, til tross for EU-kommisjonens trusler om å anmelde landet om dette skjedde, og til tross for den harde kritikken fra Det europeiske råds ordfører, Donald Tusk. Reformen som provoserer EU går i korthet ut på at Polens parlamentariske forsamlinger, sejmen og senatet, skal ha retten til å innsette nye dommere.

Men man har sikret seg for rettferdighet ved at utnevnelsen kun går igjennom med støtte fra tre femdeler av representantene i hver forsamling.

I EU innsettes dommere direkte av regjeringene eller på bakgrunn av politiske aspirasjoner.

Orbán sier i en uttalelse som Reuters siterer at EUs pågående «inkvisisjon» mot Polen er dømt til å mislykkes.

– Inkvisisjonen kan aldri bli realisert ettersom Ungarn kommer til å bruke alle sine rettslige midler innen EU for å vise solidaritet med polakkene, sa Orbán i en TV-tale fra nabolandet Romania.

Les også: Orban får besøk av Netanyahu – enige i kritikk av milliardæren og nasjonsødeleggeren Soros

SOLIDARISK: Ungarns statsminister, Victor Orbán, uttalte nylig at han vil vise solidaritet med Polen, mot EUs tvang og undertrykkelse. (Foto: Victor Orbán).

Les også: Victor Orbán: Europas eksistens er i fare

Les også: Ungarn truer med å forlate EU – sammenligner EU med Sovjetunionen

Ifølge Reuters kobler Orbán EUs intensive interesse for Polen til landets avvisende holdningen overfor masseinnvandringen. I sin tale siterer han en meningsmåling som den ungarske regjeringen har bestilt i samtlige EU-land, som viste at allmennheten i hele EU mener at EU-eliten er virkelighetsfjern når det kommer til emner som innvandring fra den tredje verden.

– Når en politisk elite bekjemper sitt eget folk behøver den alltid en inkvisitator som kan settes inn mot de som hever hodet, sa Orbán og stemplet EU-kommisjonens viseordfører Frans Timmermans som inkvisitor.

Les også: Studie: Majoriteten av europeere ønsker forbud mot innvandring fra muslimske land

Les også: Orban: «Forræderi bak innvandringen til Europa»

Trusler fra EU

Timmermans har tidligere truet med at kommisjonen er «nærmere enn noensinne» med å dra i gang den såkalte artikkel syv mot Polen, der landet blir kastet ut av Det europeiske råd. Men dette blir det nå altså ikke noe av.

Her er en tale fra Frans Timmermans hvor han insisterer på at Europa må ha flerkultur og at alternativet er uro og krig.

Les også: Ungarn og Slovakia til sak mot EU over flyktningkvoter

Les også: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa»

Ifølge Orbán er innvandringen fra den tredje verden nå Europas hovedspørsmål. Og det er et spørsmål der EU-kommisjonen og EUs befolkning har radikalt ulikt syn.

– Skal Europa bebos av européere? Skal Ungarn bebos av ungarere, Tyskland av tyskere, Frankrike av franskmenn, og Italia av italienere? Hvem skal leve i Europa, spurte Orbán og anklaget EU-kommisjonen for å forsøke å undergrave «patriotiske» regjeringer som setter seg på tvers mot EUs kvotebeslutning fra 2016, som innebærer at alle medlemslandene skal bli flerkulturelle innen år 2020.

Les også: Ungarn planlegger nytt grensegjerde

Les også: Ungarns statsminister vil åpne grensene for européere som flykter fra flerkulturen

EU-kommisjonen begynte direkte etter at den nye konservative regjeringen tok makten i Polen å granske endringer i ulike lovforslag. Årsaken var, ifølge dem selv, at man ville se at «EUs demokratiske regler ble etterfulgt». Men Polen har på sin side avvist synspunktene helt og svart at EU ikke skal legge seg i hvordan en suveren stat bedriver sin innenrikspolitikk.

Les også: Polen vil heller gå ut av EU enn å åpne grensene for muslimske migranter

Polens oppgjør med fortiden

Polen har i mange år slitt med et korrupt og folkefiendtlig rettssystem som siden kommunisttiden har utnyttet sin makt og sine stillinger til å opprette og beholde et sterkt grep om befolkningen.

Den nye og demokratisk valgte PiS-regjeringen har jobbet hardt for å demokratisere landet og fjerne restene av det gamle systemet, som har tunge klør i blant annet media, utdanning og rettssystemet.

En av de viktigste jobbene har vært å reformere hvordan dommere til nå har blitt valgt med bakgrunn i hvor stor politisk makt og bekjentskaper de har, og hvordan de tilsynelatende har vært hevet over loven fra kritikk og etterforskning.

Dagens dommerstand i Polen består i all hovedsak av gamle kommunister og av deres barn og barnebarn, som hadde makt til å utse sine etterfølgere og dermed sørge for at makten og privilegiene aldri forlot den indre sirkelen.

Samtidig beriket de seg med eiendommer, fulle bankkontoer og medlemsskap i det øverste samfunnsjiktet.

Les også: Polsk leder med kraftig kritikk av Angela Merkel

MISFORNØYDE: Den polske dommereliten er ikke fornøyde med å miste sin totale makt. En opprydding og demokratisering av dommerstanden har vært et etterlengtet tiltak som Polens innbyggere stemte for i 2015, da PiS vant valget. (Foto: Dommere i den konstitusjonelle retten i Warszawa).

I denne viktige kommentaren på Fria Tider beskrives det blant annet hvordan en pappa kan sitte i høyesterett, den eldste sønnen er talsmann for dommerstanden, og mamma innehar den høyeste posisjonen i appelldomstolen. Datteren sitter i den regionale domstolen og den yngste sønnen er talsmann for den regionale domstolens dommerstand.

Med riktig slekt- eller vennskapsbånd til maktpersonene innen det tidligere diktaturet kan man leve et godt liv i Polen i dag. Pensjonsalderen for en dommer er 56 år og lønnen omtrent ti ganger høyere enn for en vanlig polsk arbeider. I tillegg kommer en i praksis total immunitet mot å tiltales for forbrytelser – selv om det gjelder grove forbrytelser som kommunistregimet utførte mot sine dissidenter.

I høyesterett sitter fremdeles dommere som under 1980-tallet idømte lange fengselsstraffer for uskyldige opposisjonelle på oppdrag av den sittende kommunistregjeringen. Dommerne stilte opp til alle døgnets tider for landets diktator, Jaruzelski, og ikke alle de opposisjonelle forlot fengselet levende.

Dommerstanden har i mange tilfeller utnyttet sin tiltaleimmunitet på en måte som har vekket oppsikt og vrede hos den polske allmennheten. Som da domstolene plutselig begynte å dele ut hundrevis av eiendommer i hovedstaden Warszawa (eiendommer som var konfiskerte fra vanlige polakker) til sine venner gjennom å godkjenne åpenbare falske bevis.

I ett tilfelle godkjente domstolen en overdragelse der eieren skal ha vært 138 år gammel, da han plutselig ga bort hele sin eiendom til en person høyt opp i dommerstanden.

Skandaler og korrupsjon

Men dråpen som fikk det til å renne over for folket var den såkalte «Amber Gold-affæen», der tusenvis av polske småsparere ble svindlet på tilsvarende nærmere to milliarder norske kroner i et gigantisk pyramidespill. Da politiet startet sin etterforskning, ble den raskt lagt ned av det polske rettsvesenet uten straffer for de involverte, ettersom en av hovedpersonene i svindelen viste seg å være sønnen til Europarådets sittende ordfører, Donald Tusk.

Tusk var tidligere statsminister for den Polens liberale regjeringen og er i dag en av EU-ledelsens mest høylytte kritikere av den polske domstolsreformen. Korrupsjonen var total da hans sønn unngikk tiltale og en velkjent advokat konstaterte at de polske domstolene fungerete «verre enn et bordell».

SKANDALE: Det var under Donalt Tusks tid som statsminister at Amber Gold-skandalen fant sted, der tusenvis av mennesker mistet sparepengene sine da finansselskapet falt sammen. Sønnen til Tusk jobbet nært med ledelsen i selskapet. Partiet PO tapte valget og Tusk mistet statsministerposten i Polen, men fikk betalt med jobben som ordfører for Europarådet for sin velvillighet og samarbeid med globalistene i Brussel.

Det var altså ikke uten grunn at velgerne ga det korrupsjonskritiske Lov og orden (PiS) en egen majoritet i Polens parlament i 2015.

Les også: Polen viser vei: EU- og innvandringskritisk parti vant valget

Graver opp lik

I dag graver man opp fengselsgårder der kroppene ligger i tredoble lag og ønsker slektninger velkomne for å gi fra seg DNA-prøver for identifisering av sine kjære. Disse tiltakene er populære, som mye annet den nye regjeringen gjør.

Mens de liberale og sosialistene i Europa jobber fulltid med å avskaffe sine egne land, har Polen sagt blankt nei til EUs asylkvoter, stoppet innvandringen fra den tredje verden og har begyntå å demontere det gamle korrupte lovsystemet for å stille sitt folks verste undertrykkere på tiltalebenken. (Den offentlige gapestokken i det minste).

Les også: Østeuropeiske land krever gransking av forbrytelser begått av kommunistiske diktaturer

NY TID: Etter at Lov og orden vant valget i 2015 har den polske regjeringen satset mye på å etterforske kommunistiske forbrytelser. Men landets domstoler, som ble innsatt av kommunistene og som selv velger sine etterfølgere, har satt en stopp for at sannheten skal komme ut – frem til nå. Bildet er fra utgravinger i Warszawa, juni 2017.

Dette skaper selvsagt harme i vestlige medier og blant korrupte og globalistiske politikere, som har byttet ut kommunismen med globalismen og som sine forgjengere i Moskva, ønsker totalt kontroll over mennesker og ressurser.

Det kan derfor oppfattes en smule ironisk når venstremediene og karrierepolitikerne i EU omtaler oppryddingen og demokratiseringen i Polen som «diktatorisk», samtidig som de sitter i sine godt bevoktede millionvillaer og spiser på femstjerners restauranter, mens de krever åpne grenser og rasering av europeiske nasjoner og kulturer.

Les også: Titusenvis deltok på nasjonalistisk marsj i Polen

Les også: Opptil 70.000 marsjerte mot EU og masseinnvandring i Polen

Exit mobile version