Site icon Lykten

Marine Le Pen vil KNUSE EU selv om hun taper, sier ekspert

OPPDATERT: KL. 21.42. Venstreekstremister, antifascister og anti-Le Pen tilhengere går amok i gatene og knuser butikk, buss og bil-vinduer, kaster og tenner på søppel i gatene og angriper politiet. Politiet stiller i opprørsuniform og må bruke gass for å spre de voldelige demontrantene. Vi legger ut LIVE VIDEO FEED fra Ruptly her (Du kan gå tilbake i videoen for å se tidligere scener):

Det ligger an til et tett løp i den første valgrunden i Frankrike, med Le Pen og Macron i førersetene.

Men Die Welts Klaus Gieger hevder at den nasjonalkonservative stjernen vil sende sjokkbølger gjennom EU, selv om hun skulle tape valget.

Gieger uttalte følgende ifølge Express:

– Etter en valgseier for Macron eller Fillon, så vil Frankrike, Tyskland og Europa ikke vinne noenting. De vil ha fått fem ekstra år.

– Fem år til det neste valget i Frankrike, hvor velgerne vil ønske bevis på at EU er et bedre valg enn en nasjonalstat.

Les også: Marine Le Pen: «Mediene er ikke troverdige»

OPPDATERT: Marine Le Pen kom på andreplass i dagens valg og er dermed klar for neste valgrunde. Saken fortsetter under bildet.

Og det er uro om at en økende del av franske velgere blir mer negative til EU og vil kunne skape ubalanse, sammen med Storbritannias utgang av unionen.

Geiger la til:

– Veien mot et sterkt EU vil bli ukomfortabel for Tyskland.

– Etter valget vil Frankrike, som tyskerne har ledd av i mange år, få mer selvtillit og bli sterkere med en ny president.

– Og dette er ikke bare fordi den forrige presidenten var katastrofalt svak.

– Men også fordi Brexit har endret maktbalansen i EU – et faktum som ennå har fått lite fotfeste i Tyskland enn så lenge.

Bilde: Europakommisjonens hovedkontor i Roma, Italia. Kommentator Klaus Gieger mener at EU henger i en tynn tråd, uavhengig av om Nasjonal Front vinner presidentvalget i Frankrike eller ikke. Saken fortsetter under bildet. (Foto: Frieord.no)

– Uten britene vil Frankrikes makt styrkes. Andelen fransk-talende nasjoner vil få mer innflytelse.

Dette synet har fått støtte av politiske eksperter som hevder at Marie Le Pen har styrt debatten i landet selv uten reell makt.

Dr. Claire Demesmay fra organisasjonen for utenrikspolitikk i Tyskland uttalte:

– Nasjonal Front definerer diskusjonen og temaet i dialogen.

– Og partiet setter press på myndighetene.

– Vi har sett dette under migrasjonskrisen.

– Dette betyr at selv om Marine Le Pen vinner eller taper valget, så vil Nasjonal Fronts påvirkning over landet bli værende.

OPPDATERT: Det er nå klart at Marine Le Pen gikk videre til andre runde i presidentvalget. Hun fikk 22 prosent, mens vinneren, Emmanuel Macron, fikk 23.7 prosent.

Exit mobile version