Site icon Lykten

Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

– Jeg er så jævlig trøtt. Det jeg kommer til å skrive her nedenfor er ikke politisk korrekt. Men det driter jeg i. Det jeg kommer til å belyse til skattebetalerne er forbudt å belyse for oss statlige ansatte.

Les også: Svensk politi hemmeligstempler kriminalitet begått av flyktninger og asylsøkere

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Slik starter innlegget til Peter Springare som ble lagt ut på Facebook sent på fredag kveld. Han forklarer at han snart skal gå av med pensjon og at han derfor, fra og med nå, kommer til å snakke rett ut og fortelle om hvordan det faktisk ser ut når det gjelder den grove kriminaliteten.

– Det kommer ikke til å harmonisere med BRÅs oppfattelse (Statistisk Sental Byrå i Sverige) eller andre venstrevridde kriminologers oppfattelse i den offentlige debatten, skriver han videre.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Les også: Svensk politimann fortviler: «Vi er på vei utfor stupet»

Han forteller at han den siste uken har etterforsket «Voldtekt, voldtekt, grov voldtekt, overfallsvoldekt, utpressing, utpressing, overgrep i rettssak, trusler, vold mot politiet, trusler mot politiet, narkotikaforbrytelser, grov narkotikaforbrytelse, mordforsøk, voldtekt igjen, utpressing igjen og mishandling».

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Les også: Politimann forlatt av sine egne i Sverige

Men det er da han kommer til navnene på de mistenkte gjerningsmennene at mange reagerer:

– Mistenkte gjerningsmenn: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed Ali, igjen, igjen, Christoffer.. hva er det sant. Ja, et svensk navn snek seg inn i utkanten av en narkotikaforbrytelse, Mohammed, Mahmod Ali, igjen og igjen.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

Ifølge Peter Springare så kommer de aller fleste av gjerningsmennene fra land som Syria, Irak, Afghanistan, Somalia og Tyrkia. Knapt noen av dem som etterforskes for grove forbrytelser i Örebro er svenske. Halvparten av de mistenkte kan vi ikke vite sikkert om, ettersom de ikke har noen gyldige papirer. Som vanligvis innebærer det at de lyver om sin nasjonalitet og identitet, skriver politimannen.

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

– Nå snakker vi bare om Örebro kommune. Og disse forbrytelsene opptar vår etterforskningskapasitet 100 prosent.

– Slik ser det ut og har det sett ut de siste 10-15 årene, konstaterer den erfarne politietterforskeren.

Peter Springare sier han vil fortsette å fortelle om sin hverdag neste fredag.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Les også: Innbyggerne i svensk by har fått nok – vil opprette borgervern mot kriminelle

På sin Facebook-side har hans innlegg blitt delt over 7.600 ganger og fått over 2.400 kommentarer. Så langt vi har lest er de aller fleste positive til hans innlegg og støtter politimannen.

FÅR STØTTE: Politimannen får støtte for sitt innlegg og innrømmelse av sannheten. En kvinne med gresk etternavn skriver at hun merker hvordan alle som kommenterer støtter politimannen, men at svenske medier lyver og serverer sine lesere løgner om hvordan ting virkelig står til i landet. (Foto: Facebook).

På venstresiden har det imidlertid kommet et og annet negativt innlegg.

– Er forbrytelser ulikt alvorlige ettersom hvem som står bak dem. Hans Facebook-innlegg er sørgelig infantilt. Fredagsfylla?

Dette skriver den svenske kriminologen Helena du Rées på Twitter. Hun liker svært dårlig at gjerningsmennenes etniske bakgrunn belyses på denne måten.

«PÅ FYLLA?»: Slik karakteriserer kriminologen den erfarne politimannen Peter Springare sitt Facebook-innlegg, der han innrømmer hvordan hverdagen til politiet ser ut. (Foto: Twitter).

Men sintest av dem alle er lokalavisen Nerikes Allenhanda. Siden Facebook-innlegget ble kjent har den venstreliberale medieaktøren startet en heksejakt på politimannen, der ulike anklager rettes mot ham.

Og nå har han blitt anmeldt til politiet for sitt innlegg.

– Dette kommer vi å se på rettslig, bekrefter politimester Bo Andersson til lokalavisen.

Etter det mediale angrepet fra kriminologen og lokalavisen har Peter Springare skrevet et nytt innlegg på sin Facebook-side, der han tar avstand fra anklagene om at han er en rasist.:

– Jeg er for innvandring og å motta asylsøkere under ordnede og strukturerte former, så jeg er ikke rasistisk anlagt når vi kommer til det. Allikevel er jeg veldig bekymret over den kriminaliteten og holdningene til de innvandrerne som er kriminelle, som kraftig overbelaster og holder på å knuse vårt rettssystem, skriver han.

For dette får han støtte fra en kjent Twitter-profil skrevet av en politimann i Stockholm.

Relatert:

Exit mobile version