fbpx

Sannheten om sosialismen – Cuba

En kort video laget av en gruppe unge amerikanere, flere med latinamerikansk bakgrunn, viser sannheten om sosialistparadiset Cuba. 

Dagens demokrater i USA, Bernie Sanders, Elizabeth Warren og et urovekkende antall andre kandidater har et rosa syn på sosialisme. Og Cuba blir stadig brakt frem av sosialister og kommunister i Vesten som et paradis, med gratis helsevesen, likhet og solidaritet.

(Foto: Lykten.no)

CUBA: Der turistene ferdes kan oppleves som behagelig. Men man skal ikke langt utenfor hovedgatene og hotellområdene før slum og fattigdom møter deg. (Foto: Lykten.no)

Men sannheten er stor fattigdom, høy arbeidsledighet, dårlig helsevesen og skoler. Matkøer. Bensinkøer. Medisinkøer. Ja, kø for det meste. Utenom hvis du er kritisk til regimet. Da kommer politiet på døren på kort tid. Og er du heldig kommer du hjem igjen. Mange gjør ikke det.

Les også: FN sambandets artikkel om Cuba – «Cuba blir kritisert for å være udemokratisk, korrupt og totalitært».

GOOGLE LYVER: Slik fremstille Cuba hvis man søker på det på Google. I virkeligheten sulter folk, er uten jobb og helsevesenet er av tredje verdens standard. Åja, og ikke glem med sterke diktatoriske trekk med henrettelser og politisk forfølgelse. (Skjermbilde/Google).

Mange av oss husker kanskje også den svært overvektige filmskaperen Michael Moore som lagde filmen «Sicko», hvor han priset Cubas helsevesen. Moore har vært svært aktiv på demokratenes side helt opp til dagens dato hvor han angriper Trump og hyller Obama og Hillary. Men sannheten er at Moores svermeri for sosialismen er livsfarlig. Og det er videoene her i denne artikkelen et bevis på. 

 

Facebook Comments