fbpx

Trump hyllet for sin tale i kongressen – «Nå får han fire nye år!»

President Trump holdt i går sin timeslange tale kalt «Unionens tilstand», der han hyllet krigsveteraner, familier som hadde overlevd tøffe tider og snakket om den gode økonomien, samt påpekte hvordan amerikanere nå har det bedre med høyere arbeidsdeltakelse for alle grupper i det amerikanske samfunnet. Selv CNN måtte kaste inn håndkleet og innrømmet at presidentens tale og demokratenes sirkus, som er deres valg av presidentkandidat, omtrent har gitt Trump 4 nye år i Det hvite hus.

Selve talen starter etter ca. 35 minutter i videoen øverst i artikkelen

Fra Wikipedia:

State of the Union («unionens tilstand») er en melding som USAs president leverer til Kongressen (Senatet og Representanthuset i fellesskap), tradisjonelt én gang i året. Meldingen er ikke bare en rapport om landets tilstand, men gir presidenten anledning til å legge frem sin politiske agenda (som han behøver Kongressens lovgivende makt til å få gjennomført) og sine nasjonale prioriteringer.

Oppgaven med å rapportere om unionens tilstand følger av artikkel 2 tredje ledd i USAs grunnlov. I det meste av landets første århundre leverte presidenten primært en skriftlig melding til Kongressen. Etter fremveksten av radio og fjernsyn, blir meldingen nå levert som en tale kringkastet direkte til hele landet i de fleste større kanaler.

 

Her er et lite utvalg av kommentarer fra sosiale medier etter talen.

De rasistiske og hatefulle demokratene, Rashida Tlaib og Ilhan Omar, begge med utenlandsk bakgrunn, viste at de ikke ønsker å være amerikanere eller integrere seg, og dukket opp i etniske drakter fra sine hjemland. 

Facebook Comments