fbpx

VIDEO: Miljøvernere har skylden for skogbrannene i Australia

Å brenne og fjerne gamle trær, busker og kvister utenom sommerhalvåret har man gjort i mange år for å forhindre branner når sommeren står på som verst. Bråtebranner og branngater var en måte å stoppe ukontrollerte skogbranner som kunne true hus og befolkning i nærheten av skog, samt skape bedre mark for neste år. 

Men de siste årene har miljøverneren i samarbeid med myndighetene fått det for seg at dette er miljøforurensing og stoppet det. Man har også brukt som grunn at man vil beskytte dyrelivet og dermed ikke har fått klarert områder som ellers ville blitt ryddet og forberedt. Det har betydd at trær og busker har fått vokse seg nærmest ut av kontroll og at det ligger enorme mengder med døde og tørre trær, busker og kvister – samt gress og bare venter på å bli antent når temperaturen stiger.

(Skjermbilde/Fox News)

Og når det først antennes, så brenner det skikkelig og ukontrollert. I California og Australia har brannene tatt livet av mange mennesker og ødelagt hele boligområder. Milliarder i verdier er gått tapt og tusenvis av mennesker har blitt hjemløse. På den måten har miljøvernerne ikke bare sørget for enorm forurensning gjennom massive skogbranner, men også at millioner av dyrearter har dødd i de ukontrollerte brannene. 

I Australia har man dessuten pågrepet over 200 personer for å tenne på skog og busker – altså er det ikke klimaforandringer som står bak brannene, slik som riksmediene forsøker å selge oss.

 

 

Facebook Comments