fbpx

VIDEO: Se talen som sjokkerte Hollywood-eliten

(Skjermbilde/Twitter)

Den britiske komikeren Ricky Gervais hylles nå av mange på sosiale medier for sin introduksjonstale under søndagens Golden Globe Awards. Hans vitser var brutale mot alt og alle – og det beste av alt – de var politisk ukorrekte.

Humor som virkelig beveger lattermusklene har blitt stadig mer sjeldent i tradisjonelle medier og underholdningsindustrien. Et unntak var Ricky Gervais tale under gårsdagens Golden Globe-galla, som han selv var vert for. (Se norsk oversettelse av vitsene under videoen).

Han gikk uten hensyn, men med et smil om munnen, til angrep mot Hollywoods elite, som fylte rommet.

«Mange store kjendiser er her i kveld. Jeg mener, legender, ikoner. Bare det bordet der borte sitter Al Pacino, Robert de Niro, Baby Yoda… oi, det var visst Joe Pesci».

«Once Upon a Time… in Hollywood» var nesten tre timer lang. Leonardo DiCaprio gikk på premieren og etterpå var daten hennes for gammel for ham. Kom igjen, Leo, du er snart 50″.

Gervais fremhevet at ingen lenger går på kino, ettersom Hollywoods filmer har blitt så dårlige og preges av superheltfilmer og nyinnspillinger. «Alle ser på Netflix i stedenfor», uttalte han.

«Alle de beste skuespillerne har hoppet over til Netflix og HBO. Og de skuespillerne som fremdeles lager Hollywood-filmer er i meningsløse superheltfilmer. De har på seg masker og kapper og veldig trange drakter. Deres jobb er ikke å være skuespiller mer. Det handler om å gå på helsestudio to ganger hver dag og ta steroider. Har vi en pris for den mest veltrente narkomane?»

Gervais gikk også til angrep på Apple-sjefen som satt i salen, etter at selskapet har begynt å produsere TV-serier og filmer.

«Apple kom som en løve inn på TV-scenen med ‘The Morning Show’, en drama-serie om viktigheten av menneskelig verdighet og om ta de riktige valgene, laget av et selskap som driver barnefabrikker i Kina. Dere (skuespillere) sier at dere bryr dere, men de selskapene dere jobber for, det er utrolig, Apple, Amazon, Disney. Hvis (terrorgruppen) IS hadde startet et TV-selskap så hadde dere ringt agenten deres for jobbmuligheter».

Å se på serien «Afterlife», som handler om en mann som forsøker å ta livet av seg etter at kona hans døde av kreft, er fremdeles morsommere enn å se på Golden Globe, sa Gervais.

«Det kommer en sesong to, så tydeligvis tok han ikke livet sitt… akkurat som Jeffrey Epstein. Hold kjeft. Jeg vet han var en venn av dere, meg jeg bryr meg ikke».

Han vitset også om politisk korrekthet.

«Vi tenkte å gjøre en minnesfilm om de som har gått bort. Men da jeg så listen med mennesker som hadde dødd så manglet den mangfold. Det var mest hvite mennesker. Så nei, ikke på min vakt. Kanskje neste år».

Gervais fremføring var så hensynsløs at han gjentatte ganger lovet å aldri lede Golden Globe igjen.

«Dette er siste gangen jeg gjør dette her, så hvem bryr seg».

«Om dere vinner i kveld så ikke bruk tiden til å holde en politisk tale, ok? Dere er ikke i en posisjon til å lekse opp mennesker om noe i det hele tatt. Dere vet ingenting om den virkelige verden. De fleste av dere har tilbrakt mindre tid på skolen enn Greta Thunberg».

«La oss all le av på deres vegne, ok? Husk, dette er bare vitser og vi kommer alle til å dø snart. Det finnes ingen sesong 2, husk det»

Mange lo av vitsene, men visse i den kjendisfylte salen var kanskje mindre underholdt. Iallefall har Tom Hanks ansiktsuttrykk blitt tolket på den måten.

«Helt majestetisk. Ansiktene til disse oppblåste egoene er en fryd å se», skriver den konservative TV- og radiopersonligheten Katie Hopkins om talen til Gervais.

Facebook Comments