fbpx

Ensomheten i rike Norge tar for mange liv

Nå går året 2019 mot slutten og det gir tid til ettertanke og refleksjoner om forbedringer i 2020. Jeg mener derfor bestemt at hvordan vi behandler våre eldre hederskvinner- og menn, som har vært med å bygge opp fedrelandet, gir svaret på hvilke verdier nasjonen Norge er bygget på.

Faktum er at ensomhet blant nordmenn i rike Norge er et økende samfunnsproblem som dessverre tar altfor mange menneskeliv i alle aldre og samfunnslag. Det er urovekkende og ingen god diagnose at eldre mennesker, og mennesker med ulike sosiale utfordringer, bor hjemme alene.

Vi må derfor alle som medmennesker i 2020 kunne bidra med litt mer av vår tid for å bekjempe ensomheten som allerede har tatt for mange menneskeliv i Norge. Jeg personlig vil i det nye året besøke enda flere mennesker i Kristiansand og Agder som er aleneboende.

Et av mine andre mål og viktige ønsker for 2020, er at alle kreftsyke i Norge må gis en langt bedre oppfølging på alle nivåer – dette inkluderer selvsagt gratis kreftmedisinen til alle kreftpasienter som virker og redder liv.

Dette har faktisk rike Norge penger til – om flertallet av stortingspolitikerne ønsker det.

Facebook Comments