fbpx

Feminister, bestem dere!

I et innlegg i Dagsavisen den 8. juli skriver den kommunistiske politikeren Torild Skard at hun er misfornøyd med at det «mannsdominerte samfunnet» har gjort det vanskelig for kvinnen å være småbarnsmødre.

Den samme Stord har i hele sitt voksne liv kjempet for at kvinner skal ut i arbeidslivet og kaste fra seg familielivet, barneoppdragelse og kjernetid med barna. Og hun har fått det som hun vil.

Vi har hatt kvinnelige LO-sjefer, statsministere, forsvarssjefer, kommuneledere, partiledere, kinosjefer, kultursjefer, politisjefer, utdanningsministere, rektorer, WHO-ledere, sykehussjefer, justisministere, finansministere og avisredaktører. Og mange mange flere.

Fra SSB:

«38 prosent av alle ledere er kvinner. I 2011 var denne andelen bare 32 prosent. I privat sektor er det stadig flest menn som jobber og dermed også få kvinnelige ledere.» (Sitat slutt).

Men også det er galt:

Fra Dagsavisen:

«I et mannsdominert samfunn som det norske har det ofte vært vanskelig for kvinner å få gjennomslag for sine ønsker og behov. Mennene med makt kjenner ikke livssituasjonen deres og det som har med kvinner og barn å gjøre, blir gjerne bagatellisert og nedvurdert. Dessuten har det manglet grunnleggende kunnskap.» (Sitat slutt).

Foto: Arbeiderpartiet (Norwegian Labour Party) Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 3.0 Norge

Har Tord glemt hvordan norske kvinner i samfunnet kunne være hjemme med barna mens mannen jobbet og man kunne ha økonomi til det? Så fikk man kvinnen ut av huset og i arbeide, mens barna ble satt igjen på barnehager.

Men det viktigste er å kunne skylde på noen. Samfunnet. Storkapitalen. Menn. Klage. Syte. Vi vil ha. Vi krever. Vi må få. 

Så hva vil dere ha? Å være hjemme med barna eller ute og jobbe? Dere kan ikke klones (ennå) og er laget fra naturens side for å føde og oppdra barn, samt skape et trygt hjem. Menn er laget for å jobbe hardt og lenge, og beskytte familien. Slik har det vært i millioner av år. Men siden 1960-tallet har de falske feministene ønsket å få kvinnen ut i arbeidslivet og mannen til å dytte barnevogn. Det høres kanskje koselig og fint ut i et slags opp-ned samfunn i lærebøker fra Blindern, men realiteten er ikke slik.

Så til de kvinnene som står på barrikadene for «likestilling», som SV-politikeren Torild Skard, og nå har fått «drømmesamfunnet» fra deres radikale ungdomstid; bestem dere! 

Kilde: Dagsavisen