fbpx

Norske kreftpasienter må få medisinen som redder liv – uansett pris

RADIUMHOSPITALET. (Google Streetview)

Mandag den 28. januar dette året kom den triste beskjeden fra myndighetsorganet Beslutningsforum for nye metoder, om at man vil kutte i kreftstøtte. Organet bestemmer hvilke nye medisiner og behandlingsformer som skal tilbys pasienter i de offentlige helsetjenestene.

I rike Norge kan vi etter min mening ikke leve med at nordmenn som har kreft ikke gis den nyeste og beste medisinen som lindrer, virker og redder liv. Vidar Kleppe – Demokratene

Mandag avslo organet bruk av medisinen Empliciti. Grunnen er at prisen er for høy. Denne triste avgjørelsen overfor mennesker med beinmargskreft, vil ta enda flere norske menneskeliv – om dette skammens vedtak blir stående.

I rike Norge kan vi etter min mening ikke leve med at nordmenn som har kreft ikke gis den nyeste og beste medisinen som lindrer, virker og redder liv. Demokratene utfordrer derfor på nytt helseminister Bent Høie, om å vise politisk handlekraft ved snarest å fjerne egenbetalingen på kreftmedisiner som virker – for alle norske kreftpasienter.

Dette ansvaret kan ikke lengre norske politikere vri seg unna. Til syvende og sist er det helseministeren og regjeringen som kollegium som har det overordnede ansvaret for norsk helsepolitikk. Det nytter derfor ikke lengre å skyve ansvaret nedover i systemet.

Nok er nok Bent Høie – her må du snarest rydde opp!

Facebook Comments