Site icon Lykten

Sterk økning av knivran i Oslo – men media vil ikke fortelle hvem som står bak

POLITIET I OSLO. (Foto: Lykten.no).

«Oslo-politiet er bekymret». «Økning i knivran». «Barneransbander». «Kniv- og stikkvåpen». Overskriftene og uttalelsene viser en negativ utvikling i vår hovedstad. Men den samme utviklingen finner man i Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og andre byer i Norge.

Fra NRK:

Ferske tal frå politiet i Oslo viser at det i 2020 blei levert inn 154 meldingar på ran der det blei brukt kniv eller andre stikkvåpen.

I 2019 var det same talet 95. Kva som ligg bak denne auken på 62 prosent er ikkje analysert, men politiet trur koronapandemien kan ha spelt ei rolle i den negative utviklinga.

I fjor blei det levert 33 meldingar for grov vald i form av drapsforsøk, som ifølgje politiet er tre gonger fleire enn i 2019.

– Det har vore ein auke av knivbruk i valdssaker, og det uroar jo i og med at utfallet er mykje meir usikkert enn når det er knyttneven, seier Soldal.

Gjengproblemer, narkotikasalg, barneran og overfall på gaten har blitt et vanlig fenomen i norske storbyer. Og grov vold som karakteriseres som drapsforsøk har økt med tregangen siden 2019. 

Ofrene er som regel norske. Overgriperne er som regel ikke norske. Men dette er vanskelig og uønsket å snakke om fra både myndighetene, politiet og massemedia. Og hvis man gjør det, så er det med en slags unnskyldende vinkling fordi innvandrerne kommer fra «vanskelig sosiøkonomisk bakgrunn» og man da gjerne «forstår frustrasjonen» som disse personene måtte ha.

Så til det som lyser opp som en Batman-logo på nattehimmelen i Tigerstaden. Våre myndigheter, politiet og massemedia i 2021 nekter regelrett å snakke om hvem som står bak utviklingen, med mindre enkelt-politikere kommer med et populistisk utspill i media og man da får en motvillig og kortvarig debatt. Til den neste ransbølgen, drapsforsøket eller drapet dukker opp. Slik har det foregått i mange tiår nå.

Les også: Inkompetansens ansikt – en politisjef uten kontakt med realiteten

Alle som har pulsen på gata og ikke lukker øynene for utviklingen vet hvem som bruker våpen og kniv når de begår forbrytelser. Hvem som selger narkotika på gatene i Oslo. Hvem som er med i gjengene som står bak gatekriminaliteten. Når man har en populasjon som står for 5-10 prosent av innbyggerne, men som står for 50-80 prosent av all kriminalitet relatert til vold, narkotika, voldtekter og drap/drapsforsøk på gatene i hovedstaden, så blir det en veldig stor elefant å gjemme i rommet. De innsatte i våre fengsler speiler denne utviklingen. Det finnes fengsler i Norge der etniske nordmenn er i minoritet bak murene. Det går en rød tråd gjennom hele kriminalitetspolitikken og utviklingen i Norge. Men de som forsøker å påpeke den blir raskt slått ned på og behandlet som spedalske.

I disse dager går også en sak i Oslo tingrett etter et regelrett drapsforsøk på åpen gate på Holmlia. En mann ble skutt foran barn midt på lyse dagen på Holmlia senter. De involverte skal være fra en av innvandrergjengene i Oslo.

Les også: Magnus (15) slått og sparket av innvandrergjeng – måtte til sykehus

Utviklingen har ført til at politiet nå gjennomfører uanmeldte våpenvisitasjoner på blant annet Oslo S.

Les også: Hvor mange av våre barn må ofres på multikulturens alter?

Her er et lite utdrag av lignende nyheter fra de siste årene:

Exit mobile version