fbpx

Hvorfor er media og politiet så stille om drapsforsøket i Oslo?

HAUGERUD SENTER: Det rasistiske overfallet og drapsforsøket fant sted ikke langt fra Haugerud senter i Oslo. (Foto: Google Streetview).

OPPDATERT: Det foregår nå en debatt på Facebook med lokale innbyggere, bekjente av ofrene, politisk aktive i innvandringsdebatten og AP-politiker Jan Bøhler. Den kan ses HER.

Nyttårsaften ble to menn omringet av en stor gruppe innvandrerungdom helt ned i 14-års alderen, noen av dem bevæpnet med kniv. Gjengen gikk til et uprovosert og brutalt angrep på de to mennene som var på vei hjem fra nachspiel. Et av ofrene var en tidligere slagpasient og besvimte to ganger under angrepet. At han ikke døde er et under. Det ble i tillegg brukt kniv på ofrene på en måte som kan ligne på tortur.

På sosiale medier har flere mennesker fra lokalområdet skrevet om hendelsen.

Les også: Afghaner knivdrepte trebarnsmor på Trosterud – sjokkerte vitner så drapet

Helt stille i media og fra politiet

Et slikt overfall skulle ha fått nasjonal dekning. Det skulle skapt overskrifter, samt produsert uttalelser fra politiet og politikere i hovedstaden. Istedenfor har det vært helt stille i snart en uke. Hvorfor? Hadde det vært to muslimer som hadde blitt overfalt, så ville det vært krigsoverskrifter i avisene, førsteinnslag på Dagsrevyen, fakkeltog mot rasisme og taler fra halve det politiske Oslo, inkludert ordføreren.

Les også: Hatet mot nordmenn fortsetter

Er det fordi gjengen var utenlandsk og ofrene drakk øl og dermed var «vantro», at det er så stille? Er det fordi overfallet og drapsforsøket var religiøst eller rasistisk motivert? Er det fordi overfallet er såkalt «dominansekriminalitet», der utenlandske innvandrergjenger – av begge kjønn – spesifikt går etter mennesker kun på grunn av deres religiøse og etniske bakgrunn? Fordi de ikke er muslimer?

Det finnes altså ikke en norsk avis som skrevet om drapsforsøket på de to mennene. Men bedre er det ikke på politiets offisielle Twitter-konto der det er kjemisk renset for informasjon – en konto som informerer om alt fra bortkomne mennesker til drap. Men ser man på den 31. desember kan man tro at hendelsen ikke fant sted. 20 mennesker som knivstakk og forsøkte å drepe to menn på åpen gate på nyttårsaften, og ikke en liten oppdatering en gang?

Når man ikke får noen svar, så blir desto flere spørsmål.

EPIKRISE FRA DET ENE OFFERET.  (Foto: Privat)

JOHAN CASTBERGS VEI. Drapsforsøket på de to mennene fant sted her midt i et boligfelt. (Foto: Google Streetview)

Facebook Comments

Document